Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A szegvári falunapokról

3 141

Szegvár Nagyközség Önkormányzata, a képviselőtestület Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága az idén is felvállalta a falunapok megszervezését.
A rendezvényt augusztus 18-20-ig bonyolítottuk le.
18-án 9.45-kor kezdődött a rendezvény sorozat a mezőgazdasági kiállítás megnyitásával. A gépeket, a növényeket, az állatokat és a különböző termékeket a helyi, valamint a megyén belüli termelők állították ki. 
Név szerint: R. Nagy Mihály (Sano termékek), Sikert Bt. Szentes (Térkövek, burkolatok), Sárréti Díszfaiskola Szentes (dísznövények), Gémes László (bálázó, vetőgép), Bánfi János Mindszent (rögtörő munkagép), Puskin Mezőgazdasági Szövetkezet (John Deere kombájn, síkfólia fektetőgép, ágyás készítő rotáció), Vass László, Salánki Ignác (papagájok), Hód Mezőgazda Rt. Hódmezővásárhely (vetőmagfajták szórólapjai).
A kiállítást megnyitotta Szenczi Sándorné polgármester.
A bajnoki labdarúgó mérkőzés Szegvár és Baks csapatai között elmaradt, az ellenfél nem érkezett meg. A nézőket kárpótolta a helyi felnőtt és ifjúsági csapat közötti barátságos mérkőzés, melyet a Sport Klub szervezett meg Kádár György vezetésével.
Délután fél 3-kor kezdődött az “Én ezt tudom” vetélkedősorozat vőlegénykereső gálaműsora, melyet a művelődési ház dolgozói szerveztek Nagy Sándorné vezetésével.
Felléptek: Molnár Kitti, mindszenti tornászlányok disco tánccal, Lucz Barbara, Veles András, mindszenti latintáncosok, Klement Szilvia, mindszenti néptáncos fiúk, Szép Öregkor Nyugdíjas Klub kán-kán tánccal, ifj. Ternai József, Alkony Nyugdíjas Dalkör, a mindszenti kalapos táncosok, Rozmaring dalkör, En-Gi duó, Wild Stile Crew break csoport.
Színvonalas produkciókat láthattunk. A győztes büszke vőlegénnyel a gálaműsor végén elindult a szereplőgárda a közönséggel együtt, hogy megkeresse a legszebb menyasszonyt. A Külső Iskolában meg is találtuk őt többi társával együtt. Hogy kik voltak ők?
Menyasszony – Csatordai Endre, 
Vőlegény – Buda Éva,
Örömanya – Bacsa Ferenc (Fecó), 
Örömapa – Lukács István (fekete),
I. Koszorúslány – Vida Attila,
I. Koszorús fiú – Vidáné Farkas Katalin, 
II. Koszorús lány – Vida Zsolt,
II. Koszorús fiú – Gémes Anita, 
Cigányasszony – Ohrátka Mihályné, 
Násznagyok – Kovács Pál, Szabó Mihályné,
Anyakönyvvezető – Csányi Viktor,
Atya – Gila Csaba,
Vőfély – id. Joó Ferenc,
Kis koszorús lányok – Landler Alexandra és Szöllős Timea,
A nagyszámú násznépet a Vidéki Haverok fúvós zenekara kísérte.
Remek hangulatban, csujjogatások közepette érkeztünk meg a pályára, ahol 2-3 ezer ember szeme láttára köttetett meg e boldog házasság. 
A bolondlakodalmat Nagy Sándorné és Lukács Istvánné szervezték.
Ezután következett a Díszpolgári Cím átadása. 
Az idén falunk olimpikonja Dr. Szécsényi József és szintén falunk szülötte Nagy János orgonaművész vehette át a méltó elismerést. 
A Szegvárért emlékérmet Kosztolányi Sándorné könyvtáros és Gémes Mihály nyugdíjas dalkörvezető kapta. 
Díszoklevelet a Szép Öregkor Nyugdíjas Klub kapott, melyet Bacsa Józsefné, a klub vezetője vett át. 
Gratulálunk mindannyiuknak!
A legvirágosabb házeleje címet sok szegvári lakos kapott. Közülük tárgyjutalomban részesült:
– Bereczki Jánosné, Kórógyszentgyörgy 12. 
– Nagy Istvánné, Kántor u. 3.
– Bartha Lajosné, Régiposta u. 47. 
– Bárány József, Rozmaring u. 11. 
– Czakó Sándorné, Régitemető u. 15. 
– Szécsényi János, Kossuth u. 17. 
– Halál Pálné, Deák F. u. 11. 
– Farkas István, Petőfi u. 12.
– Deák Mihályné, Ady E. u. 14. 
– Csuka Kiss János, Béke u. 9. 
– Szarvas Ferenc, Kontra u. 23.
– Morzsik József, Szabadságharcos u. 27. 
– Gémes Béla, Iskola u. 14. 
– Oláh Mihály, Iskola u. 30.
– Szűcs János, Rákóczi u. 59. 
– Gajda Etelka, Rákóczi u. 21. 
– Barabás Enikő, Kurca u. 1/a 
– Kis György, Táncsics u. 3. 
– Bottyán József, Rákóczi u. 74. 
– Csillagkúti Józsefné, Puskin u. 1. 
– Gajda László, Kontra u. 82.
– Papp Angéla, Hunyadi u. 66. 
– Bora Istvánné, Régiposta u. 65/a 
– Vigh Lászlóné, Kossuth u. 4. 
– Csenki Mátyásné, Szentesi u. 38. 
– Ágoston Jánosné, Széchenyi u. 5.
Oklevél elismerésben 94 háztulajdonos részesült. 
(Aki nem kapta még meg tárgyjutalmát az a Polgármesteri Hivatal titkárságán átveheti.)
A címeket és díjakat Szenczi Sándorné polgármester és Gyömbér Ferencné igazgatási osztályvezető adta át.
A tombolasorsoláson nagyon sokan nyertek. Több cég és vállalkozás ajánlott fel tárgyakat. A nevüket a támogatók között említjük. 
Az Mc. Hawer & Tekknő együttes remek hangulatot teremtett. A közönség együtt énekelt az énekesekkel. 
A Lézer Együttes hajnalig húzta a talpalávalót.
Másnap, 19-én délelőtt családi és egyéni versengést szervezett a sportpályán Kovács Ildikó. 
A kézművesek között ott volt Rozgonyi Pál kosárfonó, Kosztolányi Sándorné gyöngyfűző, Molnárné Szűcs Melinda szalmafonó.
Délután a szentesiek kerékpár showját és a Bolero Táncklub latintánc bemutatóját láthatta a közönség. Közben a művelődési ház elöl elindultak a falujáró néptáncfesztivál táncosai szebbnél szebb ruhákban. Itt voltak a törökök, észtek, portugálok, maroslelei, sándorfalvi, szegvári táncosok. 
A menetet hintók vezették fel. Ternai Sándor, Gila Márton szegvári és Balla József szentesi fogatosokkal az élen. A zárórendezvényt megtisztelték a környék falvak, városok polgármesterei, jegyzői, a Lewin Brzeskiből érkező lengyel delegáció, valamint a szegvári képviselőtestület tagjai és az intézményvezetők.
Gyönyörű, felejthetetlen két órát szereztek nekünk a fellépő táncosok. A közönség óriási tapssal köszönte meg a színvonalas bemutatkozást. A táncfesztivált végig az ünnepélyes, meghitt hangulat jellemezte. 
Szervezte: Magyar Imre, Magyar Imréné, Kovács Ildikó.
A gyönyörű színpadi díszítész Ráczné Purgel Ilona és segítői készítették.
Este a Kyokushin Karate Klub tagjai színvonalas bemutatót tartottak, Erdei Sándor vezetésével. Rengeteg ember kísérte figyelemmel a félelmetes ütéseket.
Az esti tűzijáték korona volt a fesztiválra. Gyönyörködtünk a csodálatos alakzatokban, a különböző, színes tűzgömbökben. Rengeteg ember kísérte figyelemmel ennek a napnak az eseményeit is. A Gazsó-Szűcs duó az előző naphoz hasonlóan szintén a hajnali órákig szórakoztatta a közönséget.
A harmadik nap a sport jegyében zajlott le. Légpuskával lőttek közel 50-en. A lőverseny szervezői a lövészegyesület vezetői voltak Kóródi István és Koválcsik Sándor vezetésével.
Az immáron hagyománynak számító Méhecske Kupa gyermek labdarúgó tornát 3 csapat között rendezte meg a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet, Csatordai Mihály vezetésével. A szegvári csapaton kívül itt volt a Hódmezővásárhely és Szentes csapata is. 
A jelenlévő 60 sportoló fáradtan ült az asztalhoz.
Délután 17 órától ismét a focié volt a főszerep. Barátságos focimérkőzésre került sor Szegvár és Nagymágocs öregfiúi között. A szintén hagyománynak számító mérkőzést Szarka Ferenc szervezte.
A Forray diszkóban is nagyon sokan voltak. Jól érezték magukat a fiatalok.
A három nap hangosításáról Orosz Csaba, Koncz Tamás, Hegyi László gondoskodtak.
Finom vacsorát főztek: Hegyi István, Szécsényi György és Lukács István (szőke). A sportpálya rendezéséről, 
tisztántartásáról az Ellátó Szervezet gondoskodott. A vagyontárgyak őrzését a polgárőrség és a rendőrség vállalta. 
Hideg italok, meleg ételek árusítását a szentesi Nádas Csárda vállalta fel.
Ugyanebben az időben községünkben tartózkodott az észt tánccsoport és a lengyel delegáció is. Felejthetetlen egy hetet töltöttek el nálunk. A programok szervezéséről és a csoportok kiséréséről az észteknél Magyar Imre és felesége, valamint Kovács Ildikó, a lengyeleknél Tóth Lászlóné, Bárány Ernőné és Gyömbér Ferencné gondoskodtak.
A falunap előkészítő munkái és a lebonyolítás komoly feladatokat rótt a Polgármesteri Hivatal és az Önkormányzat vezetésére, dolgozóira, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság tagjaira, a Dobbantó Néptáncegyüttes vezetőire, tagjaira, a szülőkre, az Ellátó Szervezet, a művelődési ház, a könyvtár dolgozóira, a sportkör vezetésére, a Rendőrség és Polgárőrség képviselőire. 
Köszönjük valamennyiük munkáját.
A rendezvény sikerét sok helyi támogató segítette. 
Ők a következők voltak:
Szegvár Nagyközség Önkormányzata és Polgármesteri Hivatala, Aquapluss Kft., Szegvári Pékség, Puskin Mezőgazdasági Szövetkezet, Puskin Tej Kft., Béres Munkavédelem, Lila Akác Gyógyszertár, Szentes és Vidéke Áfész, Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet, Ternai József, Ternai János, Bónus Edit, Szentesi úti kisbolt, Benzinkút, Forray Máté Általános Iskola, Napközi Otthonos Óvoda, Művelődési ház, Könyvtár, Alapfokú Művészeti Iskola, Rozmaring ABC, Bélteki Ilona, Sportkör, Rendőrség, Polgárőrség, Vadásztársaság, Gyenes István, Dobbantó Néptáncegyüttes, Nemzeti Kulturális Alapprogram Igazgatósága, Csongrád megyei Közgyűlés.
Munkájukkal is nagyon sokan járultak hozzá a három nap sikeréhez.
Pigniczki Mihályné, Gémes Istvánné, Vigh Ferencné, Bihari Zoltánné, Bihari Mátyásné, Béres Istvéánné, Banka Pálné, Bacsa Józsefné, Pusztai Jánosné, Magyar Józsefné, Hajzler Mihályné, Hérány Boldizsárné, Levendovics Jusztika, Vigh Lászlóné, Dr. Magyar Jánosné, Ágoston Antalné, Ivanov Imréné, Váradi Mercédesz, Bányai Lilla, Rácz Enikő, Gyermán Anikó, Kovács Erika, Nagypál Mária, Csenki Ágnes, Csenki Dóra, Rácz Angéla, Pusztai Nóra, Farkas Tibor, Ráczné Purgel Ilona, Gyermán Ferenc, Csatordai Lajos, ifj. Csatordai Lajos, Szécsényi Györgyné, Jánosi Györgyné, id. Banka Pál, Kovács Kálmán, Kovács Kálmánné, Friedl Lászlóné, Szabó Barnabás, Bacsa Magdolna, Kukovecz Márta, Bagi Ferenc, Magyar Imre, Magyar Imréné, Vigh Róbert, Banka Ágnes, Purgel Nóra, Kovács Gabriella, Bencze Mária, Sajtos Lolita, Gajda Zsuzsanna, Szőke Edina, Lehoczky Nóra, Podmaniczki Sára, Tóth Márta, Kószó Alexandra, Magyar Nóra, Bölcskei Molnár Andrea, Huszka Anita, Ágostonné Gyovai Zsuzsanna, Rehákné Vigh Mária, Határné Bottyán Erika, Vassné Lucz Klára, Orvosné Jaksa Mária, Rozgonyiné Szabó Mária, Rozgonyi Zoltán, Csurka Zoltánné, Csurka Nándor, Hegyi Istvánné, Lévai Györgyné, Lévai Zsuzsanna, Kosztolányi Sándorné, Giláné Gémes Erika, Gyermán Mihály, Gyermán Mihályné, Tulipánt Mihály, Tulipánt Mihályné, Csatordai Lajosné, Kószóné Bihari Etelka, Lehoczkyné Kehrer Anikó, Hegyi Istvánné, Pitiné Joó Márta, Vigh Istvánné, Laskovicsné Ágoston Sarolta, Kalamusz Zoltánné, Gajdáné Hevesi Márta, a néptáncos szülők, Gyömbér Ferencné, Szenczi Sándorné, Dr. Végh Ibolya, Lukács Istvánné, Váradi János, Váradi Jánosné, Lukácsné Csurgó Csilla, Szőkéné Halász Valéria, Kerekesné Bovatsek Ágnes, Kerekes Angéla, Nóbik László, Kecskeméti Zoltán, Lukács István (fekete), Vincze Mihály, Molnárné Szűcs Melinda, Szöllős Timea, Landler Alexandra, Purgel Zoltán, Nagy Sándorné, Kovács Ildikó, Somogyi Jánosné, Kondacs Mihály, Tóth Lászlóné, Bárány Ernőné, Szűcs György, Piti Tibor, Szécsényi Zoltánné, Nagyné Csatordai Márta, Hegyi Istánv, Szécsényi György, Lukács Isdtván (szőke), Gajda Gyula, Ignácz Jánosné, Kovács Lajos, Jenei Krisztina, Szabó János, Rozgonyi Pál, Molnár Henriett, Gila Tibor, Szarka Ferenc, Kádár György, Id. Gajda Mihály, Csatordai Mihály, Szécsényi András, a focista fiúk szülei, Koválcsik Sándor, Kóródi István, Bugyi Imre, Dudás István, Zsombó Zoltán, Ternai Sándor, Gila Márton, Balla József, R. Nagy Mihály, Szarvas János, Vass László, Salánki Ignác, Gila Antalné, id. Joó Ferenc, Piti János.
Köszönjük valamennyiük anyagi, erkölcsi támogatását. A háromnapos falunapi fesztivál jó hangulatban, rengeteg ember részvételével és munkájával telt el.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató