Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Visszatekintés: Képviselő-testületi ülés, 2002. július 10.

1 878

Szenczi Sándorné polgármester július 10-i ülésen ismertette a képviselő-testülettel a szennyvíztisztító telep tervezésével kapcsolatos előterjesztést. 
Elmondta, a testület korábbi döntése értelmében a szennyvíztisztító telep tervezésére tervezői árajánlatot kért az Aqua Vita Közmű Kft-től. 
Ismertette az üzemeltetés költségeit az írásos anyag alapján. Véleménye szerint mindenképpen érdemes lenne egy saját szennyvíztisztító művet kiépíteni. 
A tisztító műre és a csatornázásra is pályázatot lehet benyújtani. A szerződés megkötésekor nem kell fizetni, majd csak akkor, ha nyertes pályázattal rendelkezünk. 
Rozgonyi Zoltán képviselő véleménye az volt, hogy mindenképpen hozzá kell kezdeni a szennyvízhálózat kiépítéséhez, mert a megvalósulásig még eltelik 1-2 év.
A képviselő-testület határozattal megbízta az Aqua Vita Közmű KFT-t a tervezési munkálatok elvégzésével. 
A polgármester asszony javasolta, hogy 1 hét múlva ebben a témában a Képviselő-testület tartson ülést. 
A testület rendelkezésére fog bocsátani egy részletes térképet, melyet addig mindenki át tud tanulmányozni.
Szenczi Sándorné ismertette a piac felújításával kapcsolatos előterjesztést. 
Elmondta, két nyertes pályázata van az önkormányzatnak a piac felújítására, a harmadik pályázat még nem lett elbírálva, bizottsági döntésre vár. A bizottság döntése 2 hét múlva várható. Az új piac elkészültéig szünetel az árusítás. A piac szeptember-október hónapra elkészül. A befejezés pontos időpontja attól függ, hogy mikorra készül el a parkosítás. 
Tájékoztatta a Képviselő-testületet arról, hogy a lengyel testvérváros képviselőit meghívta a falunapi rendezvényekre, akik nagy köszönettel vették a meghívást. 
A Képviselő-testület az alábbi önkormányzati rendeleteket alkotta:
– a „Szegvár Díszpolgára” cím, valamint a „Szegvárért Emlékérem” alapítására és adományozásának rendjéről szóló 6/1994. (II.25.) Ör. sz. önkormányzati rendelet módosítására,
– a rászoruló családok lakáshoz jutásának támogatásáról szóló 13/1997. (IV.29.) Ör. sz. önkormányzati rendelet módosítására

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató