Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Cigány kisebbségi önkormányzat alakult

2 298

Az októberi helyhatósági választások alkalmával megválasztotta Szegvár lakossága a helyi cigány kisebbség öt tagú önkormányzatát.
Az önkormányzat a törvény szerint megalakult, tagjai letették az esküt. Esküt tettek arra, hogy képviselni fogják a szegvári roma származásúak érdekeit, valamint Szegvár nagyközség lakóinak az érdekét. 
Az önkormányzat vezetője Varga Ferenc, tagjai Bereczkiné Ajtai Mónika, Fábrik Gyula, Varga Ferencné, Varga Klaudia Borbála.
Az alakulás óta már két ülést is tartottak, legutóbb december 17-én, amikor csak egy fő hiányzott igazoltan. Az ülést Varga Ferenc úr, az önkormányzat elnöke vezette le. Beszámolt a községi képviselő-testület döntéseiről, miszerint a kisebbségi önkormányzat tagjait meghívták a bizottságok üléseire tanácskozási joggal, valamint megbízta az igazgatási csoportvezetőt a kisebbségi önkormányzat támogatásával, segítésével. 
Irodahelyiséget is kaptak, a tűzoltó szertárban, ahol fogadóórát tarthatnak, ahová várják a cigány lakosságot és természetesen a magyarokat is, ügyes-bajos dolgaik intézéséhez segítséget adnak. 
Beszélt az elnök úr arról, hogy munkatervet kell 2003-ra készíteni, kérdést tett fel mi kerüljön bele. Egyelőre nem sok javaslat érkezett a jelenlévőktől, hiszen mindenki „új ember” a területen. Bízunk benne, hamarosan megismerik a kisebbségi önkormányzat törvény adta jogait, kötelességet, az ezekből adódó tennivalókat.
Egyelőre arra kellene törekedniük, hogy megismerjék a rájuk váró feladatokat, azok törvényi hátterét. Ehhez meg kellene szervezni az információáramlást, vagyis az előadássorozatokat, önismereti tréningeket stb. 
A 15-20 percig tartó üléshez jegyzőkönyvvezetőt biztosított a helyi önkormányzat, részt vett rajta Gyömbér Ferencné az igazgatási osztály vezetője.

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató