Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Újra találtam egy gyöngyszemet!

1 811

Már bizony nagyon régen volt az, amikor írni tudtam egy vagy több általam talált gyöngyszemről, úgyis mondhatnánk a falu kincseiről. 
Most az év végén szerencsém volt. Újra gyöngyöket találtam, valóságos kincseket, a falu kincseit.
Egyszerű, de nagyszerű szilveszteri bálban mulathattak több, mint százhúszan a művelődési házban estétől reggelig. Volt ott minden, ami szükséges az évet záró mulatsághoz. A Szűcs-Gazsó Duó zenéjére táncolhattak a táncos lábúak, hallgathatták a hatvanas-, hetvenes évek, sőt a nyolcvanas, kilencvenes évek slágereit a „zenére jobban csúszik a pezsgő” tábor követői. Italt a büfé árusított vagy otthonról hozott a mulatni vágyó polgár. Vacsorát, és pezsgőt az éjféli koccintáshoz, kaptuk „benne foglaltatott az árban”. 
A vacsoraidőt jelezte a tyúk-fácán húsleves nyálkiválasztó illata, amit az első behozott tál terjesztett el villámgyorsan a bálteremben. Micsoda ízkavalkád! A tyúklevének ízét erősítette a fácánhús! És ami lett belőle, azt Terka néninek köszönhetjük, ő tudta összehozni e két alkotóelemet, emelkedettebb stílusban kifejezve: megkomponálni a húslevest, mert művészien elkészített étek volt, csakúgy, mint a minden magyar ételek királya a töltött káposzta és a Szécsényi Gyuri által főzött marhapörkölt, amely a levest követően az asztalra került. Az ételek finomságára utalt az a hatalmas csend, amely mindaddig tartott, amíg ki nem fogyott a tálakból az ennivaló. 
Nagyszerű és különleges asszony ez a Terka néni! Nem csak azért, mert ingyen készítette el az előbb említett csodákat, és még sorolhatnánk, hogy mi mindent tett az est sikeréért. Hanem azért, mert óriási a szíve. Belefér az egész falu, sok-sok ember a faluból. A pogácsájában, túrós lepényében benne van szeretetének egy-egy darabja. 
Neki köszönhető, és hasonló mentalitású társainak, hogy úgy ismerték meg falunkat az idelátogatók, mint vendégszerető emberekkel teli települést.
Szóval, ilyen körülmények mellett nem is volt nehéz megszervezni a ház vezetőjének, illetve a programfelelősének ezt a szilveszteri bulit. Persze, hogy nem, hiszen egy jól összeszokott csapat végezte a kisegítő tevékenységet, a tálalást és leszedést is. Ott serénykedett például a könyvtár vezetője és munkatársa családjával együtt, no meg a ház fiatal barátai is. És az Ignácz család.
Ha Szegvár egy ékszerdoboz Csongrád megyében, akkor Terka néni és a szilveszteri mulatságot szervező művelődési ház csapatának tagjai egy gyöngysor benne. Szegvár kincsei.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató