Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A legfiatalabb képviselők – jó kezekben a község

1 619

A legutóbbi képviselő testületi ülésen módomban állt beszélgetni a négy legfiatalabb képviselővel. Mind a négyen nagyon lelkesek, felkészültek, lelkiismeretesek, célratörők. A legfontosabb jó tulajdonságuk azonban az, hogy bátran mernek véleményt nyilvánítani, elfogadják a közös döntéseket, tehát érzik- és ismerik a demokratizmus lényegét. Most négy, nem nagy horderejű kérdést tettem fel mindannyiuknak. A válaszok magukért beszélnek. Ha a ciklus hátralévő idejében nem fog változni mentalitásuk, úgy gondolom, jó kezekben a község.

1. kérdés: Milyennek látja a képviselő testületet fél év után?
2. kérdés: Van-e ideje felkészülni a testületi ülésekre?
3. kérdés: Megkeresik-e önt a választópolgárok ügyes-bajos kérdéseikkel ?
4. kérdés: A csatornázáson kívül mostanában mi foglalkoztatja a településsel kapcsolatban? 

– Gémes László
1. Jónak gondolom, kicsit vegyes összetételű, de én jó társaságnak tartom. Gyakorlatias emberek és szakemberek is vannak benne. Elég jól álltak fel a bizottságok is, főleg szakmai szempontokra alapozva jöttek létre.
2. Mindig felkészülök, szánok rá időt. Eléggé elfoglalt vagyok, de erre mindig szakítok időt a szabadidőmből. Anélkül nem megy. Mindig elolvasom az anyagot, megkérdezem mások véleményét is, úgy megyek a bizottsági és a testületi ülésekre. A bizottsági üléseket nagyon fontosnak tartom, hiszen itt találkozunk szemtől-szembe egymás véleményével és ott tudjuk egymást meggyőzni a saját véleményünkről. A bizottsági üléseken kapunk több és bővebb információt a polgármestertől és a jegyző-helyettestől az aktuális témákhoz .
3. A választópolgárok megkeresnek ügyes-bajos dolgaikkal. Eddig olyan tíz fő mondta el gondját-baját. Mindegyiküket nagy érdeklődéssel hallgatom, mert hisz az ő véleményük a fontos képviselői munkámban.
4. Főleg a szeméttelep ügye foglalkoztat most. Tettünk is lépéseket a helyi szeméttelep rekultvációjára. Úgy néz ki elég sikeresen dolgozott a településfejlesztő bizottság. Sikerült olyan vállalkozót találni, aki olcsóbban dolgozik felügyeletünk alatt. Tolólappal elsimíttattuk vele a ráhordott földet, ezáltal olyan állapotba került a szeméttelep, hogy ősszel fásítható lesz. Most már igazán semmiféle szemetet, hulladékot nem lehet a hajdani szeméttelep területére kihordani. Aki mégis ilyet tesz, nagy büntetést fog kapni.

– Puskásné Halál Ágnes
1. Nagyon érdekesnek és fontosnak találom a képviselői munkát. Úgy látom segítik egymást a testületi tagok szervezésben, pozitív hozzáállásban erkölcsi támogatást is adnak egymásnak.
Nyitottak, rugalmasak, de még nagyon sok a tennivalónk, mivel széles körű lakossági véleményeken kell, hogy alapuljanak a döntések. Ez irányban vannak még terveink is.
2. Igyekszem minél több időt fordítani a felkészülésre, egyrészt azért, mert érdekelnek a falu dolgai, másrészt azért, hogy tudjak a témákhoz hozzászólni, mert nagyon kellemetlen, ha valaki úgy mond véleményt a témához, hogy nem is olvasta el az anyagot. Család mellett egy kicsit nehéz, különösen, ha nagyon sok témát kell feldolgoznunk. Ilyenkor kevés a felkészülésre fordítható idő is. Mint a szociális bizottság vezetője az ülésekre való felkészülésemnek fontos momentuma, hogy kikérjem a társintézmények , a humán intézmények és a civilszervezetek vezetőinek, dolgozóinak a véleményét. Ezt már sokszor megtettem. Az is előfordult, hogy szociális kerekasztalt hívtunk össze, sőt esetkonferenciát is tartottunk már egy-egy krízishelyzetben lévő család miatt.
3. Szinte minden héten megkeresnek az állampolgárok, főleg szociális és lakás ügyekben.
4. Engem foglalkoztatnak a fejlesztési tervek, a turizmussal kapcsolatos dolgok, a jelzőrendszeres házigondozás, a pályázatírások, az uniós lehetőségek, a kistérségi problémák melyek Szegvárral kapcsolatosak.

– Kútvölgyi Zsófia (Rácz Zsófia)
1. Én már a megválasztás után közvetlenül is úgy láttam nagyon jó képviselő-testület lesz, mert nagyon sokszínű, nagyon sokfajta ember került bele. A teljesen más területekről érkezett emberek teljesen más szemszögből közelítik meg a dolgokat. Így ez nagyon jó, bár ebből kifolyólag nagy viták vannak, sokkal jobban belekötünk a dolgokba.
2. Az, hogy indultam a helyhatósági választáson és az, hogy megválasztottak, ez maga után vonja azt, hogy a testületi ülésekre mindig felkészüljek. Természetes, hogy felkészülök. Annak nem látnám értelmét, hogy idejöjjek felkészületlenül, ne tudjam, hogy miről van szó, hogy s mint van a dolog. Én azt hiszem, nekünk kötelességünk az alapos felkészülés, mert megválasztottak bennünket képviselőnek.
3. Mióta a munkám elszólított Szegvárról, sokkal kevesebb emberrel találkozom, de amikor Szegváron mozgok, összefutok emberekkel, megbeszéljük a napirenden lévőket, amik felmerülnek kérdésként. Nem túl sokan kerestek meg, nem tudom ennek mi az oka.
4. Hát igen, a csatornázás az nagyon, nagyon fontos. Ezen kívül most nagyon szeretném, ha a temetőnél a parkoló az mindenképpen megvalósulna, az nagyon jó lenne, mert ez az öregfalusi temető… amilyen állapotban vannak az utak, az igencsak zavar engem. Tudom ez nagyon fontos lenne az embereknek. Úgy gondolom egy temető állapota tükrözi azt, hogy milyen emberek laknak egy településen. 
Félek most már a közbiztonságtól is, mendemondákból hallottam, az egyik rendőr el fog költözni a faluból. Attól félek ezt meg fogjuk érezni. Szerencsére ez még csak mendemonda.

– Szabó Tibor
1. Véleményem szerint a fontos kérdésekben eddig még mindig jók voltak a testület döntései. A többség által hozott határozatokat fogadtuk el. Vannak véleményeltérések, de hát azért vagyunk többen, hogy ütköztessük a véleményeket és a többség által támogatottakat fogadjuk el. Ezt tartom helyesnek. A képviselő-testület elég jó összetételű minden vonatkozásban Én megfelelőnek tartom ezt a testületet.
2. Természetesen felkészülés nélkül nem lehet politizálni. Az egy kínkeserves, ha valaki nem olvasta el az anyagot és úgy vesz részt az ülésen. Mivel nagyon sokat vagyok távol és sokat vagyok úton, ezért szinte mindig az éjszakák azok, amikor az anyagot olvasva felkészülök. Ez sohasem marad el, többször pár órát töltök ezzel.. Az anyagot időben megkapjuk, lehetőség van az áttanulmányozásra. A testületi ülésen már nem arról esik szó, hogy elmondják mire kell szavazni, hanem már dönteni kell. Ezért fontos a felkészülés.
3. Útközben az utcán is megállítanak a választók és bárkivel, bárhol találkozom, különböző kérdéseket tesznek fel, érdeklődnek, hogy ezzel, azzal kapcsolatban milyen döntés fog születni, mi a véleményem. Én elmondom, hogy az én szemszögemből hogy látom ezeket a dolgokat. Az üléseken igyekszem saját oldalamra állítani a társaimat, és az én szemszögem szerinti jó döntést létrehozni.
4. Mindenki a csatornázással kapcsolatos információk iránt érdeklődik, úgy hogy ez egy költői kérdés. Mikor kezdődik, hol fognak menni a vezetékek, nem tartják jónak, hogy ilyen nagy bontásokkal fog járni. Erre összpontosít a falu, erre keresik a választ.

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató