Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Szegvár Nagyközség Polgármesterétől…

2 080

Tisztelt Polgártársak!

Mint minden évben, úgy most is nagy számban hívtunk és várunk a falunapi rendezvényre más településről is vendégeket. 
Tisztelettel kérem Önöket, hogy mindannyian készüljünk a vendégek fogadásra. Most a szokásosnál is nagyobb gondot fordítsunk házunk tájának rendjére, hogy szeretett falunkról kellemes emléket vigyenek magukkal az idelátogatók, és mi is jól érezhessük magunkat a tiszta, rendes, ápolt környezetben. 
A Polgármesteri Hivatal ellátó szervezete gondoskodik a parkok, terek, fő utca árokpartjának rendjéről. 
Már hagyomány, hogy ilyenkor díjazzuk a lakóházak előtti közterületek ápolását, virágosítását. A bíráló bizottság augusztus 11-étől járja a falut, és dönt a díjak odaítéléséről. Kérem, hogy a hétvégét mindenki használja ki a háza előtti terület rendbetételére, és az ott tárolt anyagok behordására, a füves területek nyírására, a virágoskertek gyomtalanítására. Együttműködésüket köszönöm!

Elérkezett a parlagfű virágzásának, s az erre érzékenyek szenvedésének ideje. A gyerekek jelentős része szenved e növénytől, de egyre több olyan középkorú és idősebb ember is panaszkodik a parlagfűre való érzékenységre, akik korábban nem ismerték ezt a problémát. e súlyos tüneteket okozó növény kiirtására csak akkor nyílik reális esély, ha mindannyian megtesszük, amit e téren megtehetünk. Sajnos mindig akadnak köztünk olyanok, akik elmulasztják kötelességüket, s ezzel súlyosan veszélyeztetik mások egészségét, ezért törvényben is köteleznek bennünket a parlagfű irtására. 
A szakhatóság már folyamatosan ellenőriz, s amennyiben elmulasztjuk a parlagfű hatékony irtását, számíthatunk az igen szigorú (akár milliós nagyságrendű) büntetésekre. A kellemetlenségek elkerülése érdekében felhívom minden szegvári ingatlantulajdonos figyelmét erre a fontos problémára. Sajnos a határban egyes szántóföldi parcellákon összefüggő parlagfű mezők találhatók. 
Kérem ezek tulajdonosait, tegyék meg a szükséges lépéseket ennek az állapotnak a megszüntetésére, de az árokpartok gyomtalanításáról is gondoskodjon minden érdekelt. A Községi Könyvtár a Faluvédő- és Szépítő Egyesülettel összefogva egész hetes program-sorozattal igyekezett e kártékony növényt megismertetni, s irtásának fontosságát hangsúlyozni. Remélem, hogy ennek eredményeképpen is minimálisra csökkenthetjük a parlagfű-érzékenyek szenvedését, ugyanakkor elkerülhetjük a hatalmas összegű bírságot.

Augusztus 17-én 16 óra 30 perckor ünnepélyes keretek között adjuk át a piacot az Önök használatába. 
Az átadásra minden érdeklődőt szeretettel várunk. 
Kérem a falu minden lakóját, hogy vigyázzunk erre a szép létesítményre, őrizzük meg jelenlegi állapotában. Örömmel tapasztalom, hogy a fiatalok már birtokba vették, szívesen töltik ott szabadidejüket. 
Őket külön megkérem, hogy segítsenek a piac tisztaságának, épségének megőrzésében, figyelmeztessék erre azokat is, akik még nem érzik, hogy az okozott kárral mindenkit, még saját magukat is megrövidítik. Mi is igyekszünk a rongálások megelőzése érdekében mindent megtenni, rejtett figyelőrendszer kiépítésével az esetleges károkozások tetteseit megismerni, s velük szemben eljárni, az okozott kárt megtéríttetni. A környéken lakók segítségére is ígéretet kaptunk, köszönöm a falu nevében.

A közösségépítési folyamat következő nyilvános beszélgetésére augusztus 11-én 19 órai kezdettel kerül sor a Művelődési Házban. 
Téma: a falusi turizmus fejlődési lehetőségei.
Mindenkit szeretettel vár a csapat. 
Szegvár, 2003 augusztus 7.
Szenczi Sándorné polgármester

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató