Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Pihenőpark épült a Kórógy-tó melletti ligetben

2 062

A Kórógy-tó mindig is a szegváriak figyelmének célpontjában volt. 
Nem véletlen, hiszen jó helyen, nagyjából a falu középpontjában helyezkedik el. Mostanában kedvenc helye a horgászoknak, bár ezt inkább múlt időben mondhatjuk, a kikapcsolódásra vágyóknak. 
Régebben – ötven, hatvan évvel ezelőtt – lovak fürösztésére, tehenek itatására, még régebben strandolásra is használta a szegvári nép. 
A szentesi Levéltárban található olyan iratanyag, melyben szó esik a tóról és a benne való fürdőzésről. 
A 19. században az egyik szegvári orvos véleményét olvashatjuk a képviselő testületi jegyzőkönyvben arról, hogy fürdésre is alkalmas a tó vize, mert azt három, mélyről eredő forrás táplálja, olyan jódos a vize, hogy fürdés után sárga lesz az ember bokája és lábujjának a körme. 
Az akkori patikus engedélyt kért a képviselő-testülettől kabinok állítására a fürdőzők részére. 
Mostanában már nem használható a tó vize fürdésre, a hatalmas iszapréteg a forrásokat is eltömítette. Szinte biztos, hogy soha nem lesz annyi pénze a községnek és a horgász egyesületnek együttvéve sem, hogy kitisztítsák a tavat. Szerencsére horgászásra talán, még használható lesz, ha arra sem, akkor még mindig ott a hatalmas fákkal díszített ligetes terület.
A mostani képviselő testület ennek a ligetnek a felújítását tűzte ki célul, pihenőpark létesítését kezdték el a tó partján. 
Vannak gyönyörűen elkészített padok, van WC, nagyon szépen elkészített tűzrakó helyek, és ott az ivóvíz is, mégpedig egy ötven évvel ezelőtti nyomós kút. 
Már csak az új fák telepítése, a talaj egyengetése és füvesítése van hátra. Sportoláshoz jól jönne egy-két lengőteke, beton pingpong asztal, esetleg egy lábtenisz pálya. 
A Kórógy partján néhány deszka stég segítené a „horgász tanulókat”, díszítené a folyócska partját, magát a ligetet.
Néhány jó öreg nyárfa áldozatul esett a parképítésnek, helyettük azonban, fiatal fák fogják majd díszíteni ősztől a tópartot, mindannyiunk megelégedésére.

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató