Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Szegvárért Emlékérem kitüntetettjeinek szöveges indoklása

2 920

Dr. Pozsik Sándor Kengyelen született 1943. április 1-jén. 
Orvosi diplomáját 1967-ben szerezte. 
A szentesi kórház szülészetéről került településünkre 1978. január 1. napjától. Ettől az időponttól kezdve körzeti orvosi feladatot látott el, mint alkalmazott. 
1996. március 1-je óta a háziorvosi teendőket területi ellátási kötelezettséggel vállalkozás formájában látja el. 
Hivatását lelkiismeretesen, becsülettel, odaadással, a község lakosságának érdekében és megelégedésére végzi. A közéletben mindig aktívan vett részt, önként vállalta a közérdek képviseletét, legyen az a fiatalság vagy az idősebb korosztály körében. Több cikluson keresztül volt tagja az önkormányzat képviselő-testületének. 
Népszerűségét bizonyítja, hogy mindig a legmagasabb szavazati aránnyal kapott bizalmat nagyközségünk lakosságától. Nagy szakértelemmel, szociális érzékenységgel irányította több cikluson keresztül az Egészségügyi, Szociális és Segélyezési Bizottság munkáját. Megfontolt javaslataival, megvalósítható ötleteivel vitte előrébb a képviselő-testület munkáját. 
Az elmúlt 25 évben Szegváron végzett munkája bizonyítja kötődését településünkhöz. 

Bacsa Józsefné Szegvár, Batthyány u. 9. sz. alatti lakos a Művelődési Házban tevékenykedő Szép Öregkor Nyugdíjas Klub vezetőjeként javasolták a kitüntetésre, melyet több, mint 10 éve vezet. 
A klub munkáját lelkiismeretességgel, a tagok igényeinek megfelelően, demokratikusan irányítja. Programjaikat közösen tervezik, közösen valósítják meg. Nagy gondot fordítanak a vidámságra, a hasznos időtöltésre. Következetes munkával érték el azt, hogy a megyében közismertek, elismertek lettek. Fáradságot nem kímélő szervező munkájának köszönhetően a fiatal és az idősebb korosztály tagjait az ország sok szép helyére elvitte kirándulni, hazánk legszebb tájait, kulturális értékeit bemutatva. 
Munkájának lényege, melynek megvalósítása Bacsa Józsefnének köszönhető: életcélt, elfoglaltságot, szórakozást, odafigyelést, szeretetet adni a nyugdíjasoknak. 
Kimagaslóan jó közösségi vezető és szervező munkája elismeréseként érdemes a kitüntetésre.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató