Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Szellemi kincs ez a kötet

2 004

Megjelent a Szegvári virágfüzér című első antológia, amely a szegvári alkotók novelláit, verseit, tárgyi alkotásainak fotóját tartalmazza. 
A csongrádi Raszter Kiadó gondozásában létrejött, majdnem 200 oldalas könyvecskét a szegvári Kultúra Pártolók Köre adta ki a Csongrád Megyei Közgyűlés, a szegvári Önkormányzat a Nemzeti Kulturális Alap és a szegvári Művelődési Ház támogatásával. 
A kötet szerkesztője Kovács Lajos István. 
Szerzői: Grecsó Krisztián két novellával, Hegyi István egy novellával, Huszka Andrea négy novellával, Marsovszki Mihály egy novellával, Nagy Sándorné (Nagy Edit) egy kisregénnyel és egy novellával, Olajos Katalin verseivel, Szűcs Zoltán verseivel, Kulbert György szobrairól készült fotókkal, Nagybata Márta írókázott cserépedényeivel szerepel az első antológiában. 
A könyv 500 példányban jelent meg szeptember 19-én. Azóta már közel 200 példányt megvásároltak. Aki hozzá szeretne jutni, a központi ABC előtti újságárudában, a Könyvtárban és a Művelődési Házban megvásárolhatja 1000 Ft-os áron.

Ajánlásképpen:
“1976-ban születtem Szegváron, egy apró, Csongrád megyei faluban. Életem első 14 éve is ott párolgott el; mit sem sejtettem arról, hogy a Kurca part, nem az egész világ számára szent hely. Később, kimosakodva, okosan, a kenderboglyák és paprikaföldek alma máteréről igyekeztem azt gondolni, egy adat, és hogy a Kurca part csak az iparűzési adónál szempont. Aztán valami besűrűsödött, akár a savó, és föl is szakadozott, mint torokban a slájm, és beismertem magamnak, hogy bármennyire is szeretnék, nem tudok ettől a füstös tájtól szabadulni: az élmény meghatároz. Nem csak azért, mert hangjukról megismerem az IFÁ-kat, mert világbajnok uborkakötő vagyok, mi több páromat ritkítom rotálásban is. Nem csak ezért. Valami egészen másért is…”
(Kepes András: Könyv-jelző, interjú Grecsó Krisztiánnal)

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató