Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Elmondom hát mindenkinek…

2 314

… hogy igen nehéz gazdasági évet zárt a település, bár ez nem újság, hiszen az ország sem bővelkedett anyagiakban. A nehézségek ellenére, ügyes és takarékos gazdálkodással, no meg rengeteg nyertes pályázattal elérték azt, hogy működött az intézményrendszer, és nem is akárhogyan. Természetesen ez az intézményvezetőknek is köszönhető.
A 2004. évi költségvetés tervezése már a második fordulón is átment. Új hír, hogy az ÖNHIKI-s pályázaton újabb 10 millió forintot kapott a község. Másik jó hír: december 22 óta használhatják a gyerekek az újfalusi iskola új vizesblokkját, benne a vízöblítéses WC-vel.
A földutak karbantartására szükséges összegből 811 ezer forintot nyert a község pályázattal. Sokkal több jó hírt nem tudok, tehát jöjjenek a rossz hírek! 
Elmondom hát mindenkinek, emelte a vízdíjat a képviselő-testület. 2004-ben 117Ft + 15% áfa = 134,5 Ft/m3 lesz az ivóvíz ára. A vízművet kezelő Kft. vezetője elmondta még azt is a képviselőknek a decemberi ülésen, hogy a vízmű gépháztól induló vas főnyomócsövet 260 m hosszan ki kell cserélni, mert annyira elrozsdásodott, hogy egymás után keletkeznek a csőtörések. Ez a csere 3,2 millió forintba fog kerülni. Ebben az évben meg fogják oldani a cserét.
Ugyancsak emelte a folyékony hulladék elszállításának a díját a testület a vállalkozó kérésére. Az eddigi 1100 Ft/m3 lakossági árat 1300 Ft/m3-re emelték. A közületi szippantási díj 1400 Ft/m3 lett. 
Új hírként elmondom még, hogy beszámoltak a képviselő-testület bizottságai a 2003. évi munkájukról. A legnehezebb munkát az egészségügyi-szociális bizottság végezte. Például közgyógyellátás igényléséhez igen sok kérelem érkezett hozzájuk, amiből 117-et fogadtak el.
Ezen kívül volt még sok átmeneti segély kérelem, amit szintén el kellett bírálni, ugyanis a rendelkezésre álló pénz sohasem elég, nem kaphatott valamennyi kérelmező.
Azt is elmondom, hátha így mindenki megtudja, bevezették községünkben a jelzőrendszeres házi gondozást 6 készülékkel. Ezt a hat készüléket hat idős, rászoruló ember kapta. A készülékkel jelezni tud (egy gombot kell megnyomnia) az illető rosszullét esetén, a gondozási központban veszik a jelzést, ahonnan hamar kiérhet a segítség. 
A tervezett kerékpárút megvalósítását elhalasztotta a testület. Ha a csatornázás elkészül, akkor térnek vissza erre a régóta napirenden lévő közérdeklődés létrehozta kérdésre. 
Sajnálattal kell közölnöm, megint nem tudtunk kivonatokat közölni a képviselő-testület – soron következő – novemberi jegyzőkönyvéből, mivel még nem kapta meg a könyvtár a kész jegyzőkönyvet. 
Az évvége, az új év, mindig valamilyen összegezésre, értékelésre készteti az embert. Így jártam én is, bár nem szeretem a kézzel nem fogható, meg nem számlálható, esetleg még szemmel sem látható “eredményeket”, hiányosságokat piszkálgatni, nyilvánosságra hozni.
Ezért csak annyit mondok: köszönet az intézmények vezetőinek és dolgozóinak, az önkormányzatnak, a polgármesternek, a hivatal dolgozóinak, hogy a nehézségek ellenére ilyen jól zárta az évet a falu. Külön köszönet a lakosságnak, hogy tette mindenki a dolgát.
Sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk mindenkinek!

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató