Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Elmondom hát mindenkinek…

1 853

A minap kezembe került néhány fénykép. A szeméttelep és környéke látható rajtuk, forró nyárban. Valószínű nem is 2003-ban készültek a fotók. Akkor azért készültek, mert a tilalom ellenére, jó néhány pótkocsi paprika- és egyéb növényi hulladékot vitt oda ismeretlen kertészkedő. Vagy ismert? Nem tudom már, csak annyit tudok a dologról, előtte néhány nappal, héttel kezdődött el a szeméttelep földdel való betakarása, elegyengetése a Képviselő-testület Mezőgazdasági, Környezetvédelmi Bizottsága kezdeményezésére, felügyelete mellett. A bizottság vezetője és néhány tagja sok órát töltött azért, hogy megkezdődjön a szeméttelep rekultiválása, vagyis a környezet mezőgazdasági kultúrájába való visszaillesztése. Nem könnyű munka, mert a talajegyengető gépen kívül sok földre is szükség van, hiszen az elegyengetett szemétdombokat termőfölddel kell betakarni. Akkor nem is sikerült teljesen befejezni, maradt tennivaló 2004-re is bőven. 
Elmondom hát mindenkinek, azért, hogy tudja mindenki: a szeméttelep rekultivációja folytatódik! Folytatni szükséges, hogy minél hamarabb eltűnjön a falu közeléből ez a légynevelő, földet csúfító szemétdomb. Ha lesz rá pénz, akkor hamarabb eltűnik. A lakosság közreműködhet az eltűntetésben, mégpedig igen aktívan. 
A bizottsági elnök szerint minden kitermelt, feleslegessé vált földre szükség van, legyen az sárga-, fekete-, téglahulladékos-, cserépdarabos-, homokos-, vakolathulladékos föld, csak szemét ne legyen benne. A polgármesteri hivatalban Váradi urat kell keresni, aki megmutatja a földet hozónak hová kell leborítani azt. Mindenképpen szólni szükséges! Gyorsabban haladna a munka, ha megfelelő munkagéppel segítene egy-egy géptulajdonos a terület egyengetésében. Hogy ne szaporodjon a szemét, kerítéssel fogják elzárni az illetéktelen lerakók elől a szeméttelepet.
Elmondom még azt is, az elmúlt Képviselő testületi üléseken beszélgetés szintjén felmerült a szelektív hulladékgyűjtés bevezetése. Szelektálással igencsak lecsökkenne a hasznosíthatatlan hulladék mennyisége. Bevezetésre kerülne a hasznosítható hulladék fogalma.

- Szegvár Online hirdetés -

Szólj hozzá!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató