Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

40 éve játékvezető

720

Kérjük vedd figyelembe, hogy ez a bejegyzés már több mint egy évvel ezelőtt jelent meg, így lehet, hogy ma már nem aktuális információkat tartalmaz.


Az év elején ünnepség keretében adták át idős Joó Ferencnek 40 éves játékvezetői tevékenységéért járó emlékplakettet és oklevelet.
1950-65-ig aktívan focizott. Pesten a Honvédban kezdte – amely mai is mindene ez az egyesület, mint egy jó szurkolónak -, majd az Építőkben, a Ganz Mávag-ban folytatta NB II-es szinten. 
1963-ban vizsgázott játékvezetésből. Először serdülő meccseken volt partjelző, majd játékvezető, később, amikor a tapasztalatokat megszerezte felnőtt mérkőzéseket vezetett. Ezt a munkát 1992-ig végezte. 1998-tól a Csongrád megyei Labdarúgó Szövetség játékvezető-ellenőre. Feladata az, hogy minősítse az adott meccs bírójának tevékenységét, arról jelentést írjon.
Nagyon szereti ezt az elfoglaltságot, munkát, kedvence a foci egyébként is, bár ma már nem jó ez a sport. Sok esetben a közönséggel is baj van. Durva hangnemet használnak szurkolás közben.
Feri bácsi megmutatta a Fifa szabálykönyvet, amely munkájának az alapja. Megbeszéltük az új tétlen les szabályát, amelyet még nem mindenki ismer el. Belenézhettem a különböző kitöltendő papírokba, amelyet neki a mérkőzés alatt vezetnie kell. Ez alapján minősíti, pontozza a játékvezetőket. Nem kis felelősség hárul rá egy-egy mérkőzés ellenőrzésekor.
Hogy ezt a feladatot el tudja látni negyedévente tanfolyamon, valamint évente tesztvizsgán kell bizonyítani szabályismeretét, konfliktus-kezelő képességét. Csak ennek sikeres elvégzése után mehet a pálya szélére ellenőrizni a mérkőzést. 
Szeretettel gratulálunk a szép kitüntetéshez, és jó egészséget kívánunk ahhoz, hogy minél tovább tudja folytatni ezt a fajta sportmunkát.
Feri bácsi elmondta, hogy ugyanezen ünnepségen a szegvári lakos Galambosi Mihály a megye legjobb játékvezetője címet érdemelte ki.

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató