Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Szegvár Nagyközség Polgármesterétől…

2 112

Tisztelt Polgártársak!
Az alábbiakban tájékoztatom Önöket falunk életének néhány fontosabb eseményéről.
A Szentesi Városellátó Intézménnyel kötött megállapodásunk értelmében 2004-ben két alkalommal, tavasszal és ősszel végez a cég falunkban ingyenes lomtalanítást. A tavaszira hamarosan sor kerül, ezért most szó szerint továbbítom Önöknek a szolgáltató ezzel kapcsolatos felhívását: 
„Szentes Városi Önkormányzat Városellátó Intézménye értesíti a tisztelt lakosságot, hogy 2004. tavaszán a lomtalanítás az alábbiak szerint alakul:
A lakosság a megjelölt napon reggel 8 óráig helyezheti ki az ingatlan előtti közút mellé, a forgalmat nem akadályozó módon a háztartásban keletkezett lomot, azaz feleslegessé vált használati tárgyakat, bútort, háztartási eszközt. A feleslegessé vált rongy, papír, műanyag csak kötegelve, bezsákolva kerül elszállításra.
Nem tartozik a lomtalanítás körébe, így nem kerül elszállításra az ömlesztett vagy bezsákolt föld, törmelék, salak, trágya, növényi maradványok, szalma, fólia. 
A szolgáltató egy helyről csak egyszer tudja elvinni a kirakott lomot. Mindannyiunk érdekében előre is köszönjük közreműködésüket!
Amennyiben észrevétele van, megteheti a Városellátó Intézmény irodájában (Szentes,Kossuth tér 6., Telefon: (63)400-179)
A lomtalanítás napjai a következők:
– 2004. április 5.: Szegvár – Újfalu – a Mindszenti utcától jobbra eső utcák ( az Újfalusi ABC felőli oldal)
– 2004. április 6.: Az Újfalu Mindszenti utcától balra eső része és a Réti telep
– 2004. április 7.: Szegvár – Öregfalu
A lom elszállítása a megjelölt napon, fennakadás esetén a következő napon történik.”
Többen hiányolták, hogy a Városellátó intézmény erre az évre nem adta ki a szemétszállítási időpontokat tartalmazó táblázatot. Ennek az az oka, hogy nincs változás a rendszerben, mint ahogy tapasztalhatták is.

Közeledik a Húsvét, előreláthatólag hazalátogatnak távol élő szeretteink Kérem Önöket, tegyük falunkat tisztává, rendezetté, széppé. Ne csak a lakásokat, udvarokat takarítsuk ki, de az otthonaink előtti közterület (árkok, járdák) rendbetételére, díszítésére is szánjunk időt, hogy mi magunk, de vendégeink is örömmel tekinthessünk szét kedves falunkban. Előre is köszönöm az Önök hozzájárulását egy szép falusi összkép kialakításához. 
Ebben az évben benevezünk a Magyarország legvirágosabb faluja versenybe. 
Remélem, nem fogunk szégyent vallani.

Tájékoztatom Önöket arról, hogy megváltozott a hivatal levélkézbesítőjének személye. 2004. március közepétől nálunk tölti polgári szolgálatának 11 hónapját Madaras Mihály, s ez idő alatt ő kézbesíti a Polgármesteri Hivatal helyben postázandó küldeményeit.

Sajnálattal tapasztaltuk, hogy az utóbbi időben hétvégeken súlyos károkat okozott a központban felállított fajátszótér játékaiban a szórakozó fiatalság. A lakosság és a képviselő-testület tagjai is megdöbbentőnek találják ezt a céltalan rombolást. Kérem fiataljainkat, hogy segítsenek megvédeni a falu értékeit, mert pótlásukra nincs lehetőségünk.

Tapasztalatunk szerint némi gondot okozott a mozgásukban akadályozottak körében az öregfalusi temetőben bevezetett új rendszer, ezért azt az alábbiak szerint módosítjuk: a Kinizsi utcai főbejáratnál elhelyezett lánc mostantól leakasztható, gépkocsival kizárólag mozgáskorlátozott személy szállítása esetén hajthatnak be a temetőbe. Kérjük ez esetben is a gépkocsivezetőket, hogy a láncot szíveskedjenek visszaakasztani. Egyébként a temetőkbe gépjárművel behajtani tilos! (Más településeken is.)
Azt hiszem egyetérthetünk abban, hogy a temető méltóságát, csendjét zavarja a gépjármű-közlekedés.

2004. április 1-jén benyújtja önkormányzatunk az első pályázatát a szennyvízberuházásra. Ahhoz, hogy a megfelelő anyagi feltételeket megteremthessük, még egyéb pályázati lehetőségeket is ki kell használnunk. Amennyiben azok körében lenne igény a szerződéskötésre, akik még nem kötöttek lakástakarék-pénztári szerződést erre a beruházásra, megszervezzük még egy-két alkalommal ennek lehetőségét. Kérem, hogy igényüket jelezzék a Polgármesteri Hivatal portáján. 

Végezetül Kellemes Húsvéti Ünnepeket, békés családi együttlétet, az asszonyoknak, lányoknak sok locsolkodót, a férfiaknak, fiúknak sok szép hímes tojást kívánok. 
Szegvár, 2004. március 30.
Szenczi Sándorné polgármester

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató