Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A Béres Munkavédelem Kft. 15 éve

2 434

Már a tizedik megyei munkavédelmi konferenciát rendezte Béres András, az ipari alpintechnikai felszerelések és személyi védőeszközök hazai vezető gyártója és forgalmazója. 
A Béres Munkavédelem Kft. 1989-ben alakult. Béres András tulajdonos, ügyvezető igazgató alapította, akkor még, mint munkaővhúzó kisiparos. 
Az egyszemélyes kisipari vállalkozás Szentesen kezdődött, Szegvárra, szülőfalujába, 1992. júliusába került, akkor még a Mindszenti utcába. Azóta nem csak sok víz folyt le a Kurcán – már pedig néha a Kurca is folyik – hanem a vállalkozás, vagyis a Kft. is sokat fejlődött. Jelenlegi telephelyükre – mely példásan gondozott, valamikor a mindenki által ismert Bandi bácsi a tulajdonos édesapja gondozta – a Kinizsi utca legvégére, még 1994. márciusában költöztek. Azóta nem csak a telephelyük korszerűsödött, hanem bővült a piacuk is. Szerte az országban vannak üzleteik, boltjaik, ahol a maguk készítette munkavédelmi eszközöket és a partner cégek áruit árusítják. 
Tehát nincs igazuk azoknak a pletykáknak, amelyek csődről, felszámolásról szólnak. 
Jelenleg a fő tevékenységi körük a leesés elleni védőeszközök gyártása (hevederzetek, munkaövek, mentőkötelek, zuhanásgátlók), a gyártott eszközök időszakos (hat havonkénti) vizsgálata. 
További szolgáltatásaik: a tetőtől-talpig teljes egyéni védelem. (Munka- és védőruházat gyártása, valamint más személyi védőeszközök forgalmazása. Fejvédelem, arcvédelem, kézvédelem, lábvédelem és egyéb kiegészítők.)
Emeléstechnikához kenderköteleket, műanyag köteleket, poliészter szálas emelőhevedereket, acél köteleket gyártanak és vizsgálnak. 
Ezen kívül különböző emelőeszközöket, láncos emelőket, láncokat forgalmaznak és vizsgálnak. 
Termelő, feldolgozó kis és nagykereskedésben, valamint szolgáltató tevékenységben nagyfelhasználókat és viszonteladókat egyaránt kiszolgálnak. Teljes körű munkavédelmi és környezetvédelmi szaktanácsadást is végeznek. 
Ezt a széles tevékenységi skálát remekül szemléltette a konferencia színhelyén rendezett kiállítás, melyen a jelenlévők láthatták a termékszerkezetet az egyes védelmi eszközöket fejre, kézre, lábra, törzsre, mindenre, amit védeni kell munka közben.
Az alpintechnika fontos felszereléseit, eszközeit gyakorlatban mutatták be a szentesi tűzoltók. Ez a bemutató igen nagy sikert aratott a szakemberek körében, csakúgy, mint a kiállítás.
Láthatjuk, igen széles a gyártási skála, sokféle szolgáltatást végeznek. Ezek közül a szolgáltatások közül kiemelném a munkavédelmi és környezetvédelmi szaktanácsadást. E tevékenység jegyében született meg tíz évvel ezelőtt a Csongrád megyei Munkavédelmi Konferencia gondolata is. Tíz éve, minden évben neves előadók jönnek Szegvárra, hogy megismertessék a megye, sőt az ország különböző területeiről jövő szakemberekkel a témához tartozó legkorszerűbb ismereteket és a legújabb jogszabályokat. Most április 22-én is községünkben köszöntötte Béres igazgató úr a szakma közismert szaktekintélyeit, akik témáikat az Európai Unió szemszögéből elemezve adták elő: Milyen lesz a munkavédelem az EU-ban, az EU törvényei alapján? Ez volt a fő kérdés. Nem akarom ismertetni a változásokat, csak annyit, hogy szigorodnak a szabályok, szinte mindenben az ember épsége, egészsége kerül majd előtérbe. Nem, mintha eddig nem ez lett volna nálunk is, de most, május elseje után, többszörös figyelmet kell fordítani erre az elvre. 
Kellemes színfoltja volt a tanácskozásnak a Béres Munkavédelem Kft. 15 éves jubileuma alkalmából a sok gratuláció, amit Béres úr kapott. Nem csak a Kft. születésnapját ünnepelték, hanem a munkavédelmi konferencia 10. évét is. 
Tehát, az elmúlt időszakban többször is eltemetett Béres Munkavédelem Kft. él, virul, nő a szaktekintélye a megyében és az országban is. 
Reméljük sok-sok év múlva is köszönthetjük a Kft. vezetőjét és dolgozóit a elkövetkező jubileumain.

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató