Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Hírek innen-onnan

1 303

– Kátyúzták a Mindszenti utcát. A tél, a fagyok sok kárt okoztak a község úthálózatának felületén. Különösen az utak két szélén keletkezett sok és mély kátyú. A Mindszenti utcát már szinte végig kijavították a vállalat szakemberei. Nagy összefüggő javított foltokat láthatunk, a kátyú jól eltűnt.
Ezt kellene a Hunyadi utcán, Kontra utcán, Rozmaring utcán is csinálni, hiszen például a Rozmaring utcán már veszélyes a megengedett sebességgel is közlekedni.

– A nem szegvári lakosok, az idelátogató vendégek, könnyen megtalálhatják az általuk keresett utcákat, mivel a főutcákon iránymutató táblákat helyeztetett el a polgármesteri hivatal. 
Az esztétikus kivitelű irányjelzőket már kezdjük megszokni. A személyautóval közlekedők kicsit nehezen tudják használni, mivel túl magasak.

– A település központját és a főutcákat, a Kórógy-tó környékét szépen rendbe tette a Polgármesteri Hivatal műszaki brigádja. Mindenhol levágták a füvet, megigazították a sövényeket, fákat. Szóval remekül néz ki a falu. A lakosok közül, ma már azt lehet mondani, a többség, ugyancsak rendezte háza elején az előkertet, lenyírták a füvet is.
A Faluszépítő Egyesület néhány tagja virágokat ültetett a faluközpontban az út mellett kialakított virágtartó ágyásokba. 
Új elem a Szent János szobornál elhelyezett virágtartó csónak, mely remekül díszíti azt a gyönyörű kis teret. Érdemes megnézni!
Az ünnepi környezethez már csak a villanyoszlopokra felszerelt vadonatúj zászlótartókból hiányoztak a zászlók. Mégpedig a nemzeti színű és az EU zászlója. Nagyon sajnáljuk!

– Április 1-je óta kis eltérésekkel nyitva tart a Falumúzeum. Az eltérés azért volt, mert renoválták az épület déli végét, ugyanis az ki akart dőlni. A majd’ másfélmillióba kerülő renoválás fedezetét pályázaton nyerték. A munka kiváló minőségben időre elkészült, olyannyira időre, hogy a határidő június 30-a volt, és már régóta kész. A falumúzeum látogatható. A néprajzi anyag szűkült egy kicsit, ugyanis a végfal két szobáját és még egy kiállító szobát nem lehet használni, mert a vakolatnak száradni kell meszelés előtt. A július végén tartandó 50 éves jubileumra minden elkészül.

Szólj hozzá!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató