Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Május 1. – Majális

2 402

Szegvár Nagyközség Önkormányzata, Oktatási Kulturális és Sport Bizottsága a Művelődési Házzal közösen az idén is felvállalta a majális megszervezését.
Délelőtt 10 órakor a Mackótestvér c. rajzfilmet nézték meg a gyerekek a moziban.
Délután 16 órakor tornabemutatót láthattunk a Forray Máté Általános Iskola tornászai közreműködésével. Gyönyörű talaj, gerenda, ugrás gyakorlatok követték egymást. A közönséget elbűvölték a tornászlányok és – fiúk. Felkészítőjük Pólyáné Téli Éva és Vass Tibor pedagógusok voltak. Köszönjük, hogy elfogadták, meghívásunkat.
A bemutató után Pólyáné tanárnő Hollandiáról tartott úti beszámolót. Köszönjük neki! 
A kézműves foglalkozásnak és a játszóháznak nagy sikere volt. Köszönjük Kovács Ildikó és Kosztolányi Sándorné munkáját. 
17 órakor a Kiállító teremben a Szentesi Fotókör tagjainak képeit és a szegvári lakosok, valamint a Dobbantó Néptánccsoport külföldi útjain kapott hozományokat tekinthettük meg. A kiállítást megnyitotta a Szentesi Fotókör részéről Tamáskovicsné Gila Éva és Rónyai Rita.
Ezután ünnepélyes zászlófelvonásra került sor a Polgármesteri Hivatal előtt.
A Himnusz eléneklésével egyidejűleg felhúztuk az Uniós, a magyar és a szegvári zászlókat. A vers elhangzása után Szenczi Sándorné polgármester asszony ünnepi beszédét hallgattuk meg.
17.40- től az általános iskola nyelvi tagozatos csoportjai (angol, francia, német) az Uniós tagországokat mutatták be színvonalas műsorral. Felkészítő nevelőik: Rozgonyiné Szabó Mária, Bakai Tímea, Gila Györgyné, Kristó Sándorné, Vassné Lucz Klára, Paczukné Fekete Nagy Irén voltak. Az énekkar 70 fővel gyönyörűen énekelt a közönség előtt Lantos Mária tanárnő vezényletével. Köszönjük a szép műsorokat!
18 órától a szentesi Silver Tánccsoport szegvári és szentesi versenytáncosai, valamint a 2/a és a 4/a osztályok tagjai léptek színpadra. Fergeteges produkciókat láthattunk. Köszönjük, hogy elfogadták meghívásunkat. Felkészítőik Szepesi Judit, Pap Balázs és László Csaba voltak. További szép sikereket kívánunk nekik!
Az “Én ezt tudom” 4. szegvári és Szegvár környéki amatőr előadói között valamennyi korosztály képviseltette magát. Voltak mindszenti, szentesi, csongrádi fellépők is. Szakmai zsűri értékelte a produkciókat. Köszönjük és gratulálunk mindannyiuknak!
A Dobbantó Néptáncegyüttes műsorblokkjában mindegyik csoport fellépett az Apróktól az Ifjúsági csoportig. 100 gyermek táncában gyönyörködhettünk. Nagy sikert arattak a közönség előtt. Szebbnél-szebb viseletekben táncoltak. Felkészítőjük Magyar Imre és felesége Magyar Imréné. További szép sikereket kívánunk nekik!
Műsorunk időbeli elcsúszása miatt sajnos a tűzijáték 22 órakor kezdődött a Kórógy-tónál. Az embertömeg türelmetlenül, izgatottan várta a tűzgömbök levegőbe röpítését. A kb. 2- 3000 embernek felejthetetlen élményt nyújtott a fáklyákkal, lampionokkal való felvonulás, valamint a csodálatosan szép tűzijáték. A tűzgömbök lövése alatt felcsendültek az Örömóda (Unió Himnusza), a Vén Európa és az Én hazám c. dalok. Szenczi Sándorné polgármester asszony néhány örömteli szóval köszöntötte az ünneplő közönséget.
Nagyon sokan visszajöttek még a főtérre és ott a szentesi Ezeregyéjszaka Lányai modern hastánc bemutatóval várták a közönséget. Köszönjük, hogy eljöttek hozzánk, gratulálunk a csodálatos műsorhoz!
23 órakor kezdődött és hajnalig tartott a Gazsó- Szűcs- Papp zenekar bálja. A kellemes éjszakai időben sokan táncoltak a jobbnál- jobb zenékre.
Reméljük a hangerő nem zavarta a szomszédok nyugalmát.
Köszönjük megértésüket.
A Falumúzeumban „A dénártól az Euróig” c. pénzérme kiállítást nagyon sokan megnézték. Köszönjük Kovács Lajos múzeumvezetőnek, hogy lehetővé tette az érmék megtekintését.
Az egész nap folyamán 360 fő szerepelt a színpadon. Nagyon finom tortával vendégeltük meg a fellépőket. A tortákat az óvoda dolgozói sütötték. Köszönjük a munkájukat. A torták kiosztásában Kerekesné Bovatsek Ágnes, Lévai Györgyné és Somogyi Jánosné, a hangosításban Bugyi Csaba és testvére, valamint Gyermán Ferenc és Lekrinczki Attila segítettek. Köszönet érte.
Nagyon sok értékes műsorszámot láttunk az egész nap folyamán. Sok szegvári és Szegvár környéki ember mutatkozott be a nagyközönség előtt. Örülünk, hogy ennyi tehetséges ember van községünkben. Mi mindenkire nagyon büszkék vagyunk.
Sajnos a programok időtartamát nem mindenki tartotta be, ebből eredt az 1 órás műsor eltolódás. A falunapokon erre kellően odafigyelünk, s reméljük pontosak leszünk.
Elnézést kérünk azoktól az emberektől, akik már 21 órától várakoztak a Kórógy-tónál, illetve a rendőröktől, polgárőröktől is akik biztosították a zavartalan közlekedés feltételeit. Reméljük a csodálatos tűzijáték kárpótolta valamennyiüket.
Ez a nap ismét bebizonyította, hogy a lakosság igényli a közös együttléteket, szórakozásokat.
A majális előkészítő munkái és a lebonyolítás komoly feladatokat rótt az Önkormányzat vezetésére, dolgozóira, az Oktatási, Kulturális és Sport bizottság tagjaira, az Ellátó Szervezet, a Művelődési Ház és a Könyvtár dolgozóira, a Rendőrség, a Polgárőrség tagjaira, az önkéntes tűzoltókra, a segítőkre, valamint a hangosítókra. Köszönjük valamennyiük önzetlen munkáját!
A programokat szervezték és lebonyolították:
– Mozifilm vetítés: Bugyi Csaba
– Forray Máté Általános Iskola műsorblokkja: Rozgonyiné Szabó Mária
– Kézműves foglalkozás, játszóház: Kovács Ildikó, Kosztolányi Sándorné
– Falumúzeumi kiállítás: Kovács Lajos
– Hozomány kiállítás: Kovács Ildikó, Nagy Sándorné
– Ünnepélyes zászlófelvonás: Szenczi Sándorné, Gyömbér Ferencné
– Silver társastánc: Lukács Istvánné
– “Én ezt tudom” amatőr előadók versenye: Nagy Sándorné
– Dobbantó Néptánccsoport: Lukács Istvánné
– Tűzijáték: Lukács Istvánné, Bucsányi László, Rendőrség, Polgárőrség, Tűzoltóság, Ellátó Szervezet
– Hastánc bemutató: Lukács Istvánné
– Utcabál: Lukács Istvánné, Kovács Ildikó
Köszönjük valamennyiük segítségét!

Támogatóink:
– Szegvár Nagyközség Önkormányzata
– Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet helyi kirendeltsége
– Központi ABC
– Napköziotthonos Óvoda
– Szegvári Napló
– Forray Máté Általános Iskola
– Ellátó Szervezet
– Művelődési Ház és Könyvtár
– Ágoston Antal
– Purgel Zoltán
– Rendőrség, Polgárőrség, Önkéntes tűzoltóság

A május 1-jei majális jó hangulatban, rengeteg ember részvételével telt el.
Köszönjük, hogy velünk tartottak!
Lukács Istvánné
Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke

Szólj hozzá!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató