Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Mesehősök nyomában

1 927

Töretlen népszerűségnek örvend a Forray Máté Általános Iskola alsó tagozatosainak körében a mesevetélkedő. 
A hódmezővásárhelyi Ifjúsági Park KHT az idén 8. alkalommal hirdette meg ezt az országos versenyt, ami október 27-én kezdődött és számunkra az 5. forduló után március 31-én fejeződött be. 
Iskolánkból 14, egyenként 4 fős csapat nevezett be; közülük 3 másodikosokból, 4 harmadikosokból, 7 pedig negyedikesekből állt. Összesen 56 gyerek olvasta a hazai és külföldi, rövidebb-hosszabb meséket. Az 5. forduló végére már 19-et kellett a versenyzőknek a legapróbb részletekig ismerni, hiszen a feladatok megoldása alapos felkészülést igényelt.
Az 1. és 2. fordulón mind a 14 csapat versenyzett, fele jutott tovább a területi döntőre. Dicséretet érdemel a 2/a osztály Vasorrú bába nevű csapata, hiszen a 6 negyedikes csapat mellett ők is összemérhették tudásukat a Felgyőről és Ópusztaszerről érkező vendégcsapatokkal is. 
A Művelődési Házban rendeztük meg a 4. fordulót is, itt már csak egy vidéki csapat tudott bekerülni a mieink közé. Minden alkalommal díjaztuk a helyezetteket, valamint egy kis uzsonnázásra vendégül láttunk valamennyi résztvevő gyereket és nevelőt. A költségeket a Suli-bulik bevételéből fedeztük. Szeretnénk megköszönni a művelődési ház valamennyi dolgozójának a lebonyolításban nyújtott segítségét, Tóth Lászlóné iskolaigazgatónak, Kovács Ildikó intézményvezetőnek, Kosztolányi Sándorné könyvtárosnak a zsűrizést, Paczukné Fekete Nagy Irén, Ternainé Kovács Anna, Vassné Agócs Ilona, Huszka Lászlóné, Lukács Istvánné, Balogh Ágnes és Lehoczkyné Kehrer Anikó tanító néniknek a gyerekek felkészítésében végzett munkáját. A legtöbb dicséret természetesen az az 56 gyerek érdemli, akik hónapról hónapra rendszeresen, szorgalmasan és alaposan felkészült a versenyre, nevüket már többször olvashatták az újság hasábjain.
A megyei döntőbe a 4/a Pókember nevű csapata jutott be Lukács Istvánné vezetésével. A Kis Violetta, Kis Vencel, Nagy Boglárka és Vass Csaba alkotta csapat itt 4. helyen végzett, ami igen szép eredménynek számít, hiszen csak Csongrád megyéből több mint 400 csapat vett részt a vetélkedősorozatban. Ráadásul apró kis figyelmetlenségen múlt, hogy lecsúsztak a dobogóról. Igazából nem lehet őket okolni ezért a pillanatnyi kihagyásért, hiszen ilyen rutinos versenyzőknél is előfordul. A külön feladattal – ami a kihúzott mese dramatizálása volt – a 2. helyet szerezték meg.
A díjak, a helyezések természetesen fontosak és nagyon örültünk neki, hiszen ezzel iskolánknak szereztek dicsőséget a gyerekek, bebizonyították, hogy tudásuk nem marad el a városi gyerekek tudásszintjétől. Sokkal fontosabb viszont, hogy a tanulók megszerették a mesét, olvastak és olvasókká váltak.
Reméljük jövőre sem csökken a lelkesedés, legalább ennyi csapatnak szoríthatunk majd, hiszen a sikernek minden résztvevő gyerek, felkészítő és lebonyolító nevelő a részese.

- Szegvár Online hirdetés -

Szólj hozzá!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató