Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Ballag már a vén diák

654

Kérjük vedd figyelembe, hogy ez a bejegyzés már több mint egy évvel ezelőtt jelent meg, így lehet, hogy ma már nem aktuális információkat tartalmaz.


Mindig könny szökik az ember szemébe, ha közeli vagy távoli ismerőse lezár egy életszakaszt. Most éppen a középiskolai ballagások adtak alkalmat az elérzékenyülésre.
Csinosan felöltözött fiúk és lányok csoportja fogadja az osztályteremben a virágokat rokonaiktól, ismerőseiktől, barátaiktól. Innen néhány szó után mennünk kell, hogy elbúcsúzhassanak a fiatalok az iskolától, kezdődjön a ballagás. 
Sajnos az idén az égiek nem voltak kegyesek az ünneplőkhöz. Az iskolák udvarán ünneplőbe öltözve áztunk-fáztunk várva, hogy meglássuk a ballagás pillanatában gyermekünket. De sajnos nem láthattuk őket, mert legtöbb iskolában a búcsúztatás a tornateremben folyt, oda pedig igen kevés ember fért be. Így csak az udvaron lévő hangszóróból hallhattunk néhány szót.
Így volt ez a szegedi Tömörkény István Gimnáziumban is, ahol két szegvári fiatal is búcsúzott a középiskolájától. Nem láthattuk csak távolról a ballagókat.
De kárpótolt bennünket a következő mozzanat. Az unokaöcsém a zenész osztályba járt, ami azt jelenti, hogy a közismereti tárgyakat a gimnáziumban, a zenéhez kapcsolódó ismereteket pedig a „konziban” tanulta. Hagyomány, hogy a zenészek átballagnak a konzervatórium épületébe, hozzátartozóik kíséretében gyönyörűen énekelve sétáltak át. A stílszerűen virágból összeállított violinkulccsal díszített kapun át az aulába. Itt 9 fúvós hangszeres köszöntötte a végzősöket egy zeneszámmal, ami nagyon megható volt, igazi ünnepi hangulatot adott. Míg a diákok elballagtak az osztálytermekbe, mi leülhettünk a díszteremben, ahol a harmadikosok búcsúztak énekkel, verssel, hangszeres zenével társaiktól. A konzervatórium igazgatója dr. Kerek Ferenc szívhezszóló szavai örök emlékként maradnak meg a végzősökben: legyetek olyan színes egyéniségek, mint amilyen a zene.
A negyedikesek nevében búcsúzó leány kedves, közös emlékeket felidéző szavai mosolyt csaltak az arcokra. De az utolsó névsorolvasáskor, amikor mindenki egyenként levonult a színpadról meghatódva, könnyezve vettük tudomásul, hogy lezárult egy szakasz ezeknek a gyerekeknek az életében is.

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató