Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Példaértékű adományozás

2 339

Meghívást kaptam még június elején egy nagyon szép és megható ünnepségre a polgármesteri hivatalba. Ezen az ünnepségen részt vett Vértes Judit nyugdíjas pedagógus is, akinek édesapja Szegváron tanított 1933-1937-ig, Zsigerháton. Szenczi Sándorné polgármester köszöntője után Tóth Lászlóné iskola igazgatónő elmondta, hogy Vértes Juditnak a szegvári Bacsa, Gajda, Mezei család az ismerősei. Édesapjának a tanítványai voltak ők. Judit asszony egy könyvkiadó cégnél dolgozik nyugdíjasként. Mivel édesapja Szegváron tanított 4 évig, elhatározta, hogy emlékére minden évben, tanulmányi céllal, 2 szegvári tanulót fog támogatni, akik anyagilag rászorultak, kiváló magatartásúak, és a Forray Máté Általános Iskola 8. osztályát elvégezték. Katarof Klaudia 8. osztályos tanuló kapta az egyik díjat. Az emléklapon a következő állt:
„Zsigerháti tanító emlékére” Katarof Klaudiának szorgalmáért, jóságáért, jó tanulmányi eredményéért.
Az anyagi támogatás mellé egy csodálatos ajándékcsomagot is átvehetett Klaudia Vértes Judittól.
A másik díjat Kovács Gabriella 8. osztályos tanuló vehette át, aki szorgalmáért, testvéreit segítő ügybuzgalmáért, jó tanulmányi eredményéért jutalmazták. Az anyagi elismerés mellé ő is egy csodálatosan szép könyvcsomagot kapott.
A Szegvári Diákifjúságáért Alapítvány támogatásával még 2 tanuló részesült elismerésben. Az egyik Szabó Edit 8. osztályos tanuló, aki szorgalmáért, tanulmányi eredményéért, zenei műveltségéért, míg a másik tanuló Szőke Dániel kitartó munkavégzéséért és kiváló tanulmányi eredményéért. Őket is ajándékcsomaggal köszöntötte Vértes Judit. A nyugdíjas pedagógus találkozott a gyerekek családjával is. Elmondta nekik, hogy egy hosszabb távú kapcsolattartást gondol valamennyiükkel. Büszke a diákokra és azok szüleire is. Jövőre szeretné meghívni őket magához, Budapestre. Tudni szeretne továbbtanulásukról és egyéb előmenetelükről is. Jövőre újabb 2 tanulónak szeretné átadni az oklevelet.
Az elbírálásban felkérte az általános iskola tantestületét. Orvosné Jaksa Mária tanárnő azt kívánta Vértes Juditnak, hogy az alapítványi ötlete százszorosan gyümölcsözzön neki. Ő maga is tanyán tanított. Tiszteleg Vértes Imre neve előtt. A zsigerháti tanító szívet, lelket adott lányának, jóra, segítőkészségre nevelte őt.
Az adományozás után baráti beszélgetésre került sor. Meghatódva, örömkönnyekkel köszönték meg a kitüntetett diákok és azok szülei a segítő támogatást.
„Az ember értékét nem az adja, meg, hogy mennyit tud, hanem, hogy mennyire van benne szeretet.”
(Szent Ágoston)
Kedves Vértes Judit!
Kívánunk Önnek jó egészséget, munkájában sok-sok sikert! Személyisége példaértékű valamennyink előtt.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató