Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Sportból jeles

1 773

Mindig csak a sportot bújod, csak a foci érdekel! – csattanok fel olykor, ha fiamnak tankönyv helyett sportújság van a kezében. Kicsi korától kezdve focizott, meccsekre járt, a TV-s sportközvetítéseket nézte, gombfocizott, majd ez számítógépes sportjátékokkal egészült ki.
Volt egy eset, amikor nagy hasznát vette a sportbéli jártasságának. Negyedik osztályos korában bejutott a Herman Ottó Környezetismereti Verseny országos döntőjébe. Boldogan újságolta itthon, hogy kevesen tudtak megfelelni arra a kérdésre, hogy hol van Magyarországon atomerőmű. Neki eszébe jutott a Paksi Atomerőmű SE kosárlabdacsapata. Így már én is beláttam nem hiábavaló a sportszeretet, más területen is kamatoztathatja ezeket az ismereteket.
A tavaszi hónapokban nyílt egy lehetőség, hogy a sport iránti érdeklődését egy szellemi vetélkedőn kipróbálhassa.
A Szentesi Visszhang című lap februárban 4 + 1 fordulós versenyt hirdetett a XXVIII: Nyári Olimpiai játékok tiszteletére Ötkarikás kvízjáték címmel. Mikor a felhívást megláttam, tudtam, hogy ez Konrádnak való játék.
Az újságban négy hónapon keresztül 3-3 kérdésre kellett megválaszolni az olimpiákkal kapcsolatban, majd beküldeni a szerkesztőségbe. Az első forduló szerencsés nyertese Kosztolányi Konrád volt. 2000 Ft-os könyvvásárlási utalványt nyert. A + 1 fordulóra a Kiséri Napok keretében került sor, ahol a nyolc legmagasabb pontszámot elérő versenyzőt hívták be egy élő megmérettetésre.
Az öt feladatból álló versenyen jó alaposan kellett ismerni az olimpiák történetét. Az első hétperces bejátszásból fel kellett ismerni, hogy a szöuli olimpián készültek a hangfelvételek, az elhangzottakkal kapcsolatos kérdésekre a válaszokat az elhangzottakból és az emlékezetből kellett előhozni. Ezután a legeredményesebb olimpiáról egy teszt tette próbára a tudásukat a játékosoknak. A jelen eseményei is előkerültek, a magyarok részvételéhez kapcsolódó kérdésekben.
A negyedik forduló után 2. helyen állt a szegvári fiatalember. Itt azonban a rutintalansága és fiatal kora hátrányt jelentett. Mindenkinek 2 villámkérdésre kellett válaszolni, amelyet az 5, 10 és 20 pontosból választhattak a játékosok. Konrád 5 pontosat kért, amire, ha megfelel, marad a második. Sajnos nem tudta, hogy Szentesről ki a MOB tagja (Szűcs Lajos alpolgármester). Ezután rutintalanságból ugyancsak 5 pontos kérdést kért, amire rossz választ adott, de ha kockáztat, talán egy 20 pontos kérdésre jól tudott volna válaszolni.
Így is szép teljesítmény a harmadik helyezés. Mozijegyek, pizza utalvány és tésztával teli ajándékkosár volt a jutalom.
Az év végi bizonyítványban is jó jegyek szerepeltek így most már nem szólok, ha sport témájú könyv van a fiam kezében.

- Szegvár Online hirdetés -

Szólj hozzá!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató