Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Díszpolgár és Szegvárért Emlékérem kitüntetettjei 2004.

588

Kérjük vedd figyelembe, hogy ez a bejegyzés már több mint egy évvel ezelőtt jelent meg, így lehet, hogy ma már nem aktuális információkat tartalmaz.


Schmidt Miklós
hajdani iskolaigazgató
DÍSZPOLGÁR

Szegvár Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 2004. évben Szegvár Díszpolgára posztumusz kitüntetést Schmidt Miklósnak ítélte oda az alábbi indokok alapján:
Schmidt Miklós hosszú éveken át volt a Szegvári Általános Iskola igazgatója. Egész életében a faluért, a gyermekekért tett. Munkássága, ma is élő példaként él az általa tanítottak szívében. 
Példamutató, erkölcsös életet élt. Mindenkihez volt egy-két jó szava. Tanítványai még ma is nagy tisztelettel beszélnek róla. Felesége is tanító volt. Gyermekük nem született.

Dr. Szeri Ilona
professzorasszony
DÍSZPOLGÁR

Szegvár Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 2004. évben a Szegvár Díszpolgára kitüntetést Dr. Szeri Ilonának ítélte oda az alábbi indokok alapján:
Dr. Szeri Ilona Szegváron született 1927. február 6-án. 
Általános iskolai tanulmányait Szegváron, középiskolai tanulmányait Hódmezővásárhelyen folytatta. 
A Budapesti Orvostudományi Egyetemen 1945-től 1951-ig tanult. 1949-től a BOTE, illetve a SOTE Mikrobiológiai Intézet munkatársa, 1974-től 1997-ig igazgató helyettese volt. 
1978-től 1997-ig egyetemi tanár. Ekkor került sor nyugdíjazására. 1957-től 1963-ig a gyermekbénulás elleni védőoltás bevezetésével kapcsolatos hazai virológiai kutatás résztvevője, 1965-től 1997-ig a Mikrobiológiai Intézet Immunológiai munkacsoportjának vezetője. Kutatási területe a mikroorganizmusok és a szervezet kölcsönhatásai, immunmoduláns hatások, a csíramentes állapot következményei. 140 tudományos dolgozat és 10 könyv fejezet szerzője, több szakmai kitüntetés birtokosa. Egyetemi tanulmányai és munkája Budapesthez kötötte, de édesanyja haláláig családjával rendszeresen hazalátogatott településünkre. 
Az elszármazottak találkozójának megszervezése adott lehetőséget számára arra, hogy ismét visszajárjon falunkba. Szegvárhoz való kötődése folyamatos. Évek óta járatják a Szegvári Naplót, melyből folyamatosan informálódnak községünk életéről. Hosszú ideje anyagiakkal is támogatják a folyóirat megjelentetését. 
1999. tavasza óta szinte minden számban megismerkedhettünk életével, a Mesél egy elszármazott című rovatban. Aprólékosan, szívet melengetően ír gyermekkoráról, iskolai éveiről, pályakezdéséről.

Lukács Istvánné
képviselő 
SZEGVÁRÉRT EMLÉKÉREM

Szegvár Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 2004. évben a Szegvárért Emlékérem kitüntetést Lukács Istvánnénak ítélte oda az alábbi indokok alapján:
Lukács Istvánné 1959. február 1-jén született. Általános iskolai tanulmányait Szegváron végezte, a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban érettségizett, majd Baján tanítói diplomát szerzett. Felsőfokú kulturális menedzser szakképesítést 1998-ban szerzett. A helyi általános iskola tanítónője 1980. óta. Példamutató oktató-nevelő munkát folytat, ízig-vérig pedagógus. Rendkívül jó, gyümölcsöző együttműködést tud kialakítani tanítványaival, a szülőkkel és kollégáival. 
Munkája során nagy hangsúlyt fektet a gyermekek felzárkóztatása mellett a tehetségesek képességeinek kibontakoztatására. Tanulmányi, kulturális és sport versenyek szervezője, tanítványai sikeresek e rendezvényeken. A gyerekek nyári szabadidejének hasznos eltöltése érdekében évek hosszú sora óta nyári táborokat szervez. 
1994. óta tagja Szegvár Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének. Ettől az időponttól kezdve az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnökeként nagy lelkesedéssel szervezi a falunapokat, bálákat, majálisokat, ünnepségeket. Kiváló szervező készségének, rendkívül nagy munkabírásának köszönhetően egyre több segítőt, támogatót szervez be ezek előkészítésébe és lebonyolításába. Az anyagi feltételek biztosításáért, előteremtéséért mindent megtesz, szponzorokat szerez, pályázatokat ír. 
Képviselői munkája során maximálisan szem előtt tartja az önkormányzat és intézményei zavartalan működtetési feltételeinek biztosítását, a kulturális és sport tevékenység támogatását. 
Számos egyesület tagja, melyek tudására, tapasztalatára mindenkor számíthatnak. A Szegvári Napló Szerkesztőségének a tagja, a Diákvilág rovatban kitartóan, részletesen tájékoztatja a lakosságot e réteg tevékenységéről, eredményeiről.

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató