Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A Művelődési Ház 2004. októberi programja

514

Kérjük vedd figyelembe, hogy ez a bejegyzés már több mint egy évvel ezelőtt jelent meg, így lehet, hogy ma már nem aktuális információkat tartalmaz.


– Október 4-9.: Önkéntesek heti programsorozat
– Október 4-13.: Drogellenes és egészségmegőrző programsorozat. (Részletes programleírás a Művelődési Házban.)
– Október 5. 18 óra: Bokor Katalin előadása az egészséges táplálkozásról a Kultúrapártolók Köre szervezésében.
– Október 8. 17 óra: képzés a Szegváriak Szegvárért Közösségfejlesztők Egyesülete szervezésében
– Október 8. 14.30 óra: játszó klub (az Ugri-Bugri játszótáborosokat is várjuk)
– Október 9. 14 óra: II. Megyei Néprajzi Vetélkedő Kerekistenfája címmel
– Október 10. 14 óra: Színházbusz indul az Operaház fantomja című előadásra Budapestre. A nagy érdeklődésre való tekintettel az Operaház Fantomja című előadásra Budapestre el kezdtük szervezni a következő csoportot télre. Érdeklődni a Művelődési Házban lehet.
– Október 16. 9-16 óráig: A közösségi televíziózás. Képzés a Szegváriak Szegvárért Közösségfejlesztők Egyesülete szervezésében
– Október 16. 18 óra: Katonadalok Népdal és nótakedvelők találkozója. Vendég Horvátországból, Lendváról a Mura-menti Magyar Nótázók nevű férfikar és a szegvári Rozmaring Népdalkör.
– Október 19. 17 óra: Egyesületi Nap a Szegváriak Szegvárért Közösségfejlesztők Egyesülete szervezésében 
– Október 20-25.: Kirándulás Horvátországba és Szlovéniába
– Október 21. 15 óra: A Mozgáskorlátozottak Szegvári Egyesülete Közgyűlése
– Október 22.: Én ezt tudom kiállítás Berényi István alkotásaiból
– Október 22.: 11 óra Iskolai ünnepség
– Október 28-29.: Közösség Konferencia Kunbábonyban
– Október 29.: Szüreti Suli-Buli
– Október 30.: Mindszenten a Tisza Művelődési Házban P. Mobil koncert lesz. Jegyár 1200 Ft elővételben megvásárolható a szegvári Művelődési Házban.
– November 6. 19 óra: 40 éves a Művelődési Ház, Születésnapi Gála est, melyen, Önt is szeretettel látjuk. Részletes program a Művelődési Házban és a Könyvtárban, valamint a hamarosan elkészülő meghívókon látható majd.

A Természetjárók Országos Szövetsége Ember a gáton címmel éjszakai teljesítménytúrát hirdetett szeptember második szombatjára. Szegvárról kiscsapatunk a 10 és az 50km-es távra nevezett be. A Tisza gátján kellett Mindszenttől Mártélyig az első esetben, és Mindszenttől Szegedig a második esetben eljutni. A távot mindannyian sikeresen teljesítettük a csillagfényes , csodálatos éjszakán. A nagyon izgalmas élmény megélésére másokat is örömmel hívunk. A következő alkalom 2005. szeptemberében lesz Mindszentről indulva. Az ország más részeiben egész évben több alkalommal szerveznek hasonlókat. Kerékpárral és vízen is lehet néhány esetben teljesíteni a távokat. A Szegvári Napló hasábjain az időpontokat és a csatlakozási lehetőségeket ismertetni fogjuk.

Színjátszó felnőttek figyelem!
A Felnőtt színjátszó kör újabb vidám színházi bemutatóra készül, melyhez társulati tagok jelentkezését várja!
A foglalkozásokat heti rendszerességgel hétfőn 19 órakor a Művelődési Házban tartjuk.

Fafaragó szakkör indul újra a Művelődési Házban kicsiknek és nagyoknak. A szakkört Kulbert György vezeti. A foglalkozások hétfőnként 15 órakor kezdődnek. Önt is szeretettel várjuk.

Kerámia szakkör indult a Művelődési Házban Csihás Gabriella vezetésével. A foglalkozások csütörtökönként 14.30 órakor kezdődnek. Lehet még csatlakozni. A felnőtteknek, és aki csak később ér rá 15.30 órától lehet jönni alkotni. A foglalkozásokon elsajátítható a formázás és a későbbiek során a korongozás mestersége.

Közkívánatra folytatódik a játszó klub iskolai rend szerint minden A héten pénteken 14.30 órától. A foglalkozásokat Molnárné Szűcs Melinda vezeti. Külön nagy szeretettel várjuk a nyáron az Ugri-Bugri Játszótáborban részt vett gyermekeket és felnőtteket.

Szegvár Nagyközség Önkormányzata és az Egyesített Közművelődési Intézmény Hétköznapok címmel fotópályázatot hirdetett. 
Közel 900 fotó érkezett a pályázatra. 
I. díjat kapott: Miklós Pálné: Téli reggel és Csúcsforgalom című képéért. II. díjat: Veres Sándor: Motocross I. című képéért III. dijat pedig Bakos Veronika: Esztergomi retúr című képéért. Ezen kívül kiadtak 7 különdíjat is. A különdíjasok között szerepel Magyar Antal szegvári amatőrfotós Értünk égnek című képével. 
A közel 900 fotóból 120-at választott ki a zsűri kiállításra. Ezek között volt Kehrer Béla, Kovács Lajos, Lévai Zsuzsanna, Lucz Ferenc, Magyar Antal fotói.
A szegvári pályázók zsűri által kiválogatott fotóit kamara kiállításon tekinthették meg a látogatók.
A zsűri tagjai: Elnök: Dr. Zbigniew Gluszczak a Lodzi Fotografusok Társaságának tagja, Horváth Dezső újságíró, Keller Jánosné intézmény igazgató, Purgel Zoltán fotográfus, Rónyai Rita fotográfus. 
Ugyancsak fotós hír: Purgel Zoltán a zsűri tagja, aki a pályázat létrejöttéért sokat tett, a győri fotópályázaton különdíjat kapott egyik képére. Gratulálunk, további sikeres fényképezést kívánunk.

„Én ezt tudom” – Szegvári és Szegvár környéki amatőr alkotók II. bemutatkozása. Várjuk mindazoknak a jelentkezését, akik magukban tehetséget éreznek, és alkotásaikkal bemutatkozni vágynak képzőművészet, kézművesség, irodalom kategóriákban. Nevezési díj alkotásonként: 200 Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak: 100 Ft. Nevezési határidő: tárgyalkotók szeptember 30, irodalomban alkotók október 30. 
Téma nem kötött. Beadható pályamunkák száma: tárgyalkotóknak nem korlátozott, megbeszélés szerint. Zsűri döntése alapján önálló szegvári kiállítási lehetőség is nyerhető. Irodalom: maximum 5 gépelt oldal, vagy 5 vers, 1 másolati példányban, visszaküldeni nem tudjuk. A beadott pályamunkákat szakemberekből álló zsűri értékeli. 
A legjobbak a következő hónapokban kiállítás-sorozaton, illetve irodalmi esteken szerepelnek Szegváron, és a környező településeken. További részletekről személyesen adunk felvilágosítást a szegvári Művelődési Házban (Régiposta u. 1.), vagy (63)364-816-os telefonszámon (Nagy Sándorné), vagy a szegvarekimuv@freemail.hu e-mail címen. Nevezni ugyanezeken az elérhetőségeken lehet.

Ősz a Plitvicei Tavaknál. Ízelítő Horvátország és Szlovénia nevezetességeiből. Figyelem! Az időpont megváltotott: 2004. október 20-25. (kedd-vasárnap). Utazás légkondicionált Mercedes luxusbusszal. Szállás: a Bohinj** panzióban 2 ágyas (tus/WC-s) szobákban. Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora). Útvonal: Szegvár – Mindszent – Szeged – Letenye – Karlovac -Plitvice – Metlika – Zsuzsemberk – Bohinj – Bled – Vintgar-szoros – Vrata-völgy – Kranjszka Gora – Posztojna – Ljubljana. 
Részvételi díj: felnőtt: 32 000 Ft + kb. 40 Euro/fő (a belépők ára) (utazás, biztosítás, szállás, ellátás). Gyermek: 28700 Ft + kb. 25 Euro / fő (a belépők ára. A diákigazolványt hozni kell! 
Érdeklődni és jelentkezni lehet Kovács Ildikónál a Művelődési Házban. Telefon / üzenetrögzítő / fax: (63)364-816. E-mail: szegvarekimuv@freemail.hu Fizetési határidő: október 10.
A csoport minimum 30 fő jelentkezése esetén indul.

2004. számunkra az évfordulók éve. Ünnepel a Községi Könyvtár, a Néptáncegyüttes és a Művelődési Ház. A rendezvények 2004. október 9-én kezdődnek. Figyelje a plakátokat és a hamarosan elkészülő programismertetőt!

Új szolgáltatás a Művelődési Házban és a Községi Könyvtárban!
eMagyarország pont létesült intézményünkben az Informatikai Minisztérium támogatásával. Érdeklődjön személyesen a lehetőségekről! Kérjük, hogy óvja a berendezéseket, s erre figyelmeztesse társait is!

Kedves Szegváriak! Ebben az évben ünnepli 50. születésnapját a Községi Könyvtár, 40 éve nyitott meg a Művelődési Ház. Ennek örömére a 2004-es év utolsó negyedévét szeretnénk ünnepi hangulatban, Önökkel együtt tölteni, ezért megpróbálunk olyan rendezvénysorozatot kínálni, mely alkalmat ad mindenkinek ellátogatni hozzánk.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Érdeklődjenek személyesen, vagy a 364-816-os telefonon, mely most már üzenetrögzítőként és fax-ként is működik. A Művelődési Ház e-mail címe: szegvarekimuv@freemail.hu

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató