Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Gatyát vagy Kertész Imrét?

589

Kérjük vedd figyelembe, hogy ez a bejegyzés már több mint egy évvel ezelőtt jelent meg, így lehet, hogy ma már nem aktuális információkat tartalmaz.


Bármilyen furcsának tűnik is ez a kérdés, bizony olyan világot élünk, hogy egyre aktuálisabb. A könyv drága, akár a gatyánk is rá mehet! A kultúra árucikk akár a süti, és ahogy a testet, úgy a lelket is táplálni kell. Sajnos egyre többször kell dönteni, hogy kinek-kinek mi az alapszükséglet.
Sok embert gyermekkorában megfertőzött a könyv, az olvasás szeretete, számára ez a csodák palotája. Ha olvassa a könyvet, fantáziájában felépíti a helyszínt és látja a szereplőket. Megszűnik az idő és a valóság. Ez az igazi varázslat! Fontos a könyv az élethez, alapelem. Sajnos nem mindenki olyan gazdag, hogy sok könyvet vehessen. Ezért rendszeresen elmegy a könyvtárba, és hordja haza amire kíváncsi. Már ha megvan! A könyvtár is veszi a könyveket, és bizony a pénz nem sok. Pár éve az állam olyan támogatást ad, hogy az önkormányzat által biztosított pénzhez ugyan annyit hozzátesz. Pályázatokon is részt vesznek, hogy még egy kis pluszt szerezzenek. Nagyon át kell gondolniuk, hogy milyen könyvet vesznek, hisz az olvasókhoz kell igazodniuk. Drága mulatság az olvasás! A könyv árucikk, akár a gatya! Sokan szánnak rá mégis pénzt, és hogy kicsit olcsóbban jussanak könyvhöz, jó páran tagjai a Magyar Könyvklubnak. Nagy Akciók idején 30-50 %-os engedmény is van, de a tagsággal már eleve olcsóbb az ár, mint a boltban. A „gyógyíthatatlanoknak” a könyvesbolt maga paradicsom és a pokol. Állnak a kirakat előtt és sóvárognak. Kombinálnak, számolnak, hogy mikorra is tudják összegyűjteni a könyv árát, hogy végre elolvashassák. Vágyaiknak a pénztárcájuk szab határt, hiába, no a könyv árucikk, akár a nadrág! Ha van pénzed, megveheted. És mennyire igaz, hogy árucikk? Megjelent a COOP boltokban egy forgatható-polcos állványon feltűntek könyvek egységes 390,- Ft-os árért. Itt javarészt azt kell eldönteni, csokit veszünk, vagy könyvet. Sokféle témakörben talál az ember olvasnivalót, ha hajlandó megállni és válogatni. Sokszínű a paletta, akárcsak mi magunk. Az a fontos, hogy vegyünk könyvet és olvassunk! Mindenki olyat, amilyet szeretne. 
A Községi Könyvtárban a sci-fi könyvek, szerelmes történetek és a kötelező olvasmányok a legkeresettebbek.
Kívánom mindenkinek, hogy találja meg a könyvben a saját csodavilágát!

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató