Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Ötven éve tűzoltó Banka Pál tűzoltó százados

1 817

Február 25-én este tartotta rendes évi közgyűlését a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A rendezvény a községházán zajlott, jelen volt a tagság többsége, a Szentes városi hivatásos tűzoltóság parancsnoka, nyugdíjas parancsnokai, a mindszenti tűzoltók parancsnokának küldöttje, a helyi polgármester-asszony. Az egyesületi elnök – Koválcsik Sándor – köszöntője, bevezetője után. Piti János parancsnok ismertette a vezetőség beszámolóját, amelyből megismerhettük az egyesület 2004. évi munkáját, amit a terveknek megfelelően, a község érdekében végeztek. Rendszeresen megtartották a gyakorlatokat, besegítettek a lakosságot érintő tűz- és egyéb katasztrófa esetek elhárításában. A beszámoló után az ellenőrző bizottság elnöke mondta el beszámolóját, majd az egyesületi elnök ismertette a pénzügyi jelentést, utána pedig a 2005. évi költségvetést. Az egyesület a község támogatásából és a Belügyminisztérium egyszeri támogatásából működött 2004-ben. Ebben az évben ugyancsak ezekre a támogatásokra számíthatnak, valamint a személyi jövedelemadó 1%-ából felajánlott pénzekből. Ezt a felajánlást mindenki megteheti, aki adót fizet. A helyi önkéntes tűzoltó egyesület adószáma: 18454569-1-06.
A hivatalos napirendeket követően kitüntetéseket adott át az egyesületi elnök. Banka Pál tűzoltó százados 50 éves szolgálatért kapott kitüntetést, ajándékkosarat a polgármester asszonytól, ajándéktárgyat a Szentes városi hivatásos tűzoltók parancsnokától, sok gratulációt a tagoktól. Hát bizony elég ritka a környéken, hogy valaki éppen a tűzoltó egyesület tagjaként éljen meg félévszázados jubileumot. 
A megható ebben az, hogy a szentesi parancsnok – Kosztl György alezredes – is most ment nyugdíjba, hét éves volt amikor Banka Pál már önkéntes tűzoltóként tevékenykedett. 40 éves szolgálatért kitüntetést kapott. A fiatalok közül többen is öt éves szolgálatért kaptak kitüntetést. Ezen a közgyűlésen három fiatalt vett fel az egyesület tagnak. A közgyűlés után közös vacsorán vett részt a tagság.

Fotó: Kovács Lajos
Fotó: Kovács Lajos

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató