Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A Művelődési Ház 2005. augusztusi programja

1 825

– Ha itt a nyár, akkor „TÁNColjunk EZERREL”.
A Július 11-15. közötti komplex tánc tábor sikeresen zajlott a Művelődési Házban. Szilvássy Balázs, a Serati Táncegyüttes tagja, táncpedagógus vezetésével a funky és hipp-hopp tánckoreográfiát lehetett elsajátítani. Délutánonként 17 órától Kulbertné Fúvó Andrea a hastánc rejtelmeibe és kultúrájába vezette be kurzusán a kicsiket és nagyokat korhatár és testsúlytól függetlenül. Estéről-estére 18 órától Gyermán Krisztián és a Varietion csoport tagjai a break táncot tanított . A hastánckurzus tanfolyammá alakult. Várunk mindenkit, akit érdekel ez az egzotikus világ, ez az egzotikus kultúra. A tanfolyam hétfőn és péntekenként 17 órától zajlik.
– Július 12-én. 18 órától a Kultúrapártolók köre Góg János költőt látta vendégül író-olvasó találkozó keretében. Góg János, aki a magyar kultúra lovagja, 40000 Ft értékben ajándékcsomagot adott át a Községi Könyvtár számára, és az újdonságokat kedvelő szegvári lakosok ott olvashatják a Raszter kiadó által készített könyveket. Köszönjük szépen.
– Július 18-22. között megrendezésre került Ugri-Bugri játszó tábort a Belevaló klub tagsága bonyolította le. Igazán nagy siker volt a Mátyás király korát idéző foglalkozások, a reneszánsz tánctanulás, a lovagi torna, a kézműves mesterségek elsajátítása a tábor résztvevőinek és nekünk is. A tábor végén bemutattuk tudásunkat Koncsi királynak, az Anyakirálynőnek, a kedves szülőknek és hozzátartozóiknak. Köszönjük a Forray Máté Általános iskola konyhájának a finom ebédeket. A Civil Televíziónak az érdeklődést. A szülőknek a támogatásokat, s hogy ránk bízták gyermekeiket. S a legnagyobb köszönet a Belevaló klub tagságának: Banka Ágnesnak, Huszka Anitának, Pusztai Nórának, Molnárné Szűcs Melindának, Tóth Katának, és Szécsényi Ágnesnak.
„Kis üveggolyó, legyünk együtt jó barátok…”
– Nagy sikerrel mutatkoztak be Csongrádon, 2005. július 23-24-én pedig Tömörkényen a falunapokon az „Én ezt tudom” szegvári és Szegvár környéki amatőr alkotók II. sorozat gála kiállításának alkotói. A harmadik vándorkiállítási helyszín Szeged lesz.
– 2005. szeptember 2-4 között „Én ezt tudom” alkotói táborba várjuk az alkotókat. (kidolgozás alatt). Érdeklődni Nagy Sándornénál lehet.

Kirándulások és bevásárló útjaink az alábbiak:
– Ausztirai kirándulás. Bécs, Schönbrunn 2005. augusztus 15-17. Indulás augusztus 15. (23 óra), érkezés augusztus 17. (hajnalban). Program: Schönbrunn-i Kastély megtekintése, hazaútban bevásárlás. Részvételi díj: 9500 Ft fő (útiköltség, biztosítás), kb. 20 € / fő (belépő). Utazás légkondicionált luxusbusszal. Érdeklődni és jelentkezni lehet Kovács Ildikónál. Telefon: (63)364-816, e-mail: szegvarekimuv@freemail.hu. Jelentkezési határidő: 2005. augusztus 10. (5000 Ft / fő előleg befizetésével). Fizetési határidő: 2005. augusztus 10. Kirándulás minimum 35 fő jelentkezése esetén valósul meg!
– Tengerparti nyaralás Montenegróban, Csány-ban (Čanj), (homokos partszakaszon, mediterrán éghajlattal és tiszta tengervízzel) 2005. augusztus 20-30. Utazás légkondicionált luxusbusszal. Elhelyezés 2-3-4 ágyas (tus/WC-s) szobákban, Panzio Montenegro**. Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora). Részvételi díj: felnőtt 55000 Ft / fő (utazás, biztosítás, szállás, ellátás), gyermek 46000 Ft / fő (12 éves korig), 42000 Ft / fő (7 éves korig). Három éves korig ingyenes a szállás! Jelentkezési határidők: 2005. július 31. a 20000 Ft / fő előleg befizetésével. Fizetési határidők: 2005. augusztus 10. Már csak néhány hely van!
– Közkívánatra újra bevásárló út indul Szabadkára 2005. szeptember 4-én reggel 5.15 órakor. Részvételi díj: 1 800 Ft. Érdeklődni és jelentkezni a részvételi díj befizetésével Kovács Ildikónál lehet személyesen, vagy a (63)364-816-os telefonszámon 2005. augusztus 30-ig.

– Mozirajongók figyelem!
Filmklubot indítunk a Művelődési Házban.
Klubtagsági igazolványt lehet váltani Bugyi Csabánál.
Augusztus a mesefilmek hónapja lesz. Így augusztus 20-án délelőtt 9 órától a Madagaszkár című rajzfilmet vetítjük. A vetítések péntekenként lesznek. A részletes programról a Művelődési Házban lehet érdeklődni.

– 2005-ben 11. éve annak, hogy először adta át az akkori Faluvezetés a Szegvárért Érdemérmet és a Díszpolgári címet.
Ennek örömére, s azért, hogy bemutathassuk, megismertessük az éremtulajdonosokat és díszpolgárainkat a falu jelenlegi lakóival, kiállítást szervezünk a Falunapokon a Vármegyeháza egyik emeleti termében augusztus 20-án. Látogassa meg Ön is a példaképeinkről készült bemutatkozó kiállítást.

– Színjátszó felnőttek figyelem!
A Művelődési Házban a Felnőtt Színjátszó kör a foglalkozásokat heti rendszerességgel hétfőn 19 órakor tartja. Ha van kedve, Ön is csatlakozhat.

– Fiatal zenészek, énekesek figyelem!
A nyár folyamán Keddenként 14 órától (kivétel augusztus 9-én) szegvári amatőr zenekaroknak a Művelődési Házban hangosítással próbalehetőséget kínálunk.

– eMagyarország pont létesült intézményünkben az Informatikai Minisztérium támogatásával. Érdeklődjön személyesen a lehetőségekről! Kérjük, hogy óvja a berendezéseket, s erre figyelmeztesse társait is!
Az „eMagyarország Pontok” pályázaton a két számítógépet, és a multifunkciós nyomtatót nyertük az Internet-hozzáférés bővítésére.
Az Informatikai és Hírközlési Minisztériummal kötött támogatási szerződés alapján szolgáltatások térítési díjai a következők: internethasználat: 100 Ft / óra, géphasználat: 100 Ft / óra, szkennelés 50 Ft / oldal, nyomtatás fekete-fehér 50 Ft / oldal, színes 80 Ft / oldal, faxolás 50 Ft / oldal, fénymásolás egyoldalas 50 Ft oldal, kétoldalas 80 Ft / lap.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
Érdeklődjenek személyesen, vagy a (63)364-816-os telefonon, mely most már üzenetrögzítőként és fax-készülékként is működik.
A Művelődési Ház e-mail címe: szegvarekimuv@freemail.hu

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató