Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Egy újabb szegvári tehetség

2 382

A Községi Könyvtárban tegnap nyitotta meg Kulbert György a grafikus Káity Szilárd első kiállítását.
A 10 évvel ezelőtt itt bemutatkozó faszobrász a megnyitójában méltatta Szilárd tehetségét, és az alázat, hit, türelem, munka és ember fontosságára hívta fel figyelmét. Valamennyi jelenlévő megtiszteltetésnek vette, hogy a megnyitón megjelentek a Szegvári Díszítőművész Szakkör tagjai. 
Káity Szilárd igazi őstehetség. Önképzéssel jutott a művészet kapujába, és mint említette, a jövőben is ezt az utat kívánja járni. Legfeljebb amatőr művésztábor, „tetkó” és egyéb dekorációs tanfolyamok jöhetnek szóba, mint kiegészítő képzésformák. Mai, első kiállításán főként női portrékat és aktokat, akthoz közeli rajzokat mutatott be. Káity Szilárd jellegzetesen kocsmai rajzoló. Megpillant egy átsuhanó érdekes arcot és papírra veti. Nem törekszik a fényképszerű másolásra, az „álarc” mögé néz és azt rajzolja. Ha nem tetszik neki amit lát, a rajztechnika segítségével átformálja olyannak, amilyennek csak Ő látja, Ő szeretné látni…
Egy ígéretes szegvári fiatalember bemutatkozásának lehettünk tanúi ezen a hangulatos estébe hajló délutánon. Szilárd a jövőben a művészi „tetkó” és képregény felé kíván fordulni. Sok sikert!

A kiállítás sikere a Szegvári Egyesített Közművelődési Intézmény munkatársainak: Kerekesné Bovatsek Áginak és Kosztolányi Sándornénak is köszönhető. 
A kiállítást Kukovecz Márta virágkereskedő támogatta.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató