Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Sikeres a Szegvári Sportklub Takarék tekecsapata

1 877

Szegvár sporttörténetében 1991. év az, melyben először szerepel csapat Nemzeti Bajnokságban, ez pedig a Szegvár SK. Takarék NB-III-AS férfi tekecsapata. Az előző években két csapattal szerepeltünk a Megyei Bajnokságban.
Az 1991/92. bajnokság kezdete előtt a Csongrád Megyei Tekézők Szövetségétől azt a megtisztelő felajánlást kaptuk, hogy indulhatunk az NB-III-as bajnokságban, mivel játékosállományunk teljesítmény-szintje addig fejlődött, hogy megállnánk helyünket az NB-III-as bajnokságban.
A község sportvezetésével, valamint a játékosokkal elbeszélgetve, hosszas gondolkodás után úgy döntöttünk, hogy nevezünk az NB-III-ba. Nem volt könnyű döntés, hiszen az NB-III. délkeleti csoportja három megyét foglal magába, úgymint Bács-Kiskun, Békés, és Csongrád Megyét. Itt elsősorban az utazással kapcsolatos költségek növekedtek, valamint el kellett beszélgetni a játékosokkal, hogy vállalják-e azt, hogy tavasszal és ősszel szinte minden hétvégén bajnoki meccset kell játszani itthon vagy idegenben. A játékosok vállalták, az utazást a Puskin MGSZ, a Kötélgyár, valamint a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet vállalta.
Az NB-III-as bajnokság megnyerésére 13 évet kellet várnunk. Kétszer voltunk 2. helyezettek. A 2004/2005-ös bajnokságban sikerült feljutnunk az NB-II-be. Az alapszakaszban 2. helyen végeztünk. Két rájátszás volt az egyik Szegeden a Pick pályán, a másik Kunfehértón. Szegeden megnyertük, Kunfehértón a 2. helyen végeztünk 2 fával, de összesítésben 28 ponttal lettünk az elsők. Így felkerülhetünk az NB-II-be.
A csapat tagjai csak szegvári játékosok. Edző: Czibulya Antal.
Játékosok: Bozó Tibor, Gila Sándor, Gyermán Julianna, Lukács István, Márton János, Rácz József, Szabics János, Viola Balázs, Zsibók Zoltán.
Edzésekre hetente kétszer járunk kedd és csütörtök. Takács Árpádnétól béreli a Sport Klub a tekepályát. A versenyekre általában saját gépkocsikkal járunk. Az üzemanyagköltséget a Sport Klub fizeti. Néhányszor a Takarékszövetkezet és a Polgármesteri Hivatal kis buszát is megkaptuk.
Az NB-II-be növekedni fognak a nevezési költségek, játékengedély, valamint az utazási költségek is, mivel magasabb osztályban játszik a csapat. Messzebbre kell eljárni pl. kétszer Budapest, Mezőtúr, Dunaújváros stb. Ígéretet kaptunk, hogy ha feljut a csapat az NB-II-be akkor járművet ad a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet, valamint a Szegvár Nagyközség Polgármesteri Hivatala, meg is kaptuk.
Az NB-II-be szerepeltetni kell ifi játékost is. A mi ifi játékosunk Szabics Krisztián és Kosztolányi Zoltán lesz, akik már tavasz óta rendszeresen jár edzésekre.
Az NB-II-be nem játszhat női versenyző, így engem is pótolni kell egy új játékossal a csapatnak.
A játékosokkal azt a célt tűztük ki, hogy tisztességgel helytálljunk az NB-II-es bajnokságban és elkerüljük a kiesési zónát. Reméljük sikerülni fog.
Hozzájárult a csapat sikeréhez az a kicsi, de lelkes közönség is, akik szinte beleszurkolták a csapatba a győzelmet. Köszönjük nekik.
2005. szeptember óta 9 mérkőzést játszottunk, 6 győzelmünk, 2 vereségünk és 1 döntetlennel csapatunk 13 ponttal vezeti az NB-II. Dél-keleti csoportjának a mezőnyét. 
2005. november 6-án végett ért az őszi forduló az első helyen zártuk az őszi szezont.
Hátra van még 2 forduló, amit tavaszi fordulóból hoztak előre kétszer megyünk idegenbe Rákoskerthez Budapestre és a HFTK-hoz Szegedre.
Itt szeretném megköszöni a Szegvári Sport Klubnak, a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezetnek, Szegvár Nagyközség Polgármesteri Hivatalának a támogatását, amellyel hozzájárultak csapatunk sikeréhez.
A tavaszi forduló 2006. február 25-én kezdődik. Mindenkit szeretettel várunk a mérkőzésekre, aki teheti jöjjön el!
Gyermán Julianna szakosztályvezető

NB III. kupa
(Fotó: Purgel Zoltán)

- Szegvár Online hirdetés -

Szólj hozzá!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató