Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Befejeződött a „Mami-Papi” képzés

1 527

Oklevelet és egy évig ingyenes Internet használati kártyát kaptunk, mivel sikeresen elvégeztük az „Ezüstnet” informatikai tanfolyamot.
Pár hónappal ezelőtt olvastam az újságokban egy felhívást. Nyugdíjas jelentkezőket várnak ingyenes Internet oktatásra a szegvári általános iskolába. A tanfolyam augusztus 15-én kezdődött.
Ezen tanfolyam résztvevőinek nevében szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik lehetővé tették nekünk nyugdíjasoknak, hogy térítés nélkül részt vehessünk ezen az oktatáson. Megismerkedhettünk egy kicsit a számítógéppel, az elektronikus levelezés és az Internet rejtelmeivel. Számomra nagyon nagy élmény volt. Még soha nem interneteztem. Úgy érzem ezek után kicsit jobban kitárul előttem a nagyvilág.
Köszönetet szeretnék mondani az Önkormányzat, a Művelődési Ház, a Forray Máté Általános Iskola munkatársainak, hogy használhattuk a számítógépeket. Nagyon köszönjük Nagy Sándorné Editnek szorgalmas, áldozatkész és kitartó munkáját, hogy felfigyelt erre a pályázatra, megírta és elküldte. Ezzel anyagi támogatást kapott rá a község és megvalósult a lehetőség számunkra. Köszönjük Vigh Attila informatika szakos tanárunknak gondos előkészítő munkáját, megértését, türelmét. Azt, hogy figyelt ránk, javítgatta hibáinkat. Nagy odafigyeléssel, szakértelemmel oktatott bennünket. Minden foglalkozásra felkészült. Mindenkinek adott egy ismertetőt „Cyber”-t Ennek még a későbbiekben is hasznát vesszük, mert remek puskázási lehetőség, ha megőrizzük. Felhívta figyelmünket a legérdekesebb dolgokra, hogyan találjuk meg ezeket az interneten. Hogyan kell keresgélni a kereső programokban. Elektronikus levél címet nyitott mindenki. Attila megadta saját elektronikus levél címét, hogy gyakorlás céljából levelet írjunk neki. A tanfolyam végén bevallotta kicsit félt, mikor az első foglalkozáson közel 40 ember jelent meg a névsor olvasáson. A teremben minden gépre három ember jutott. De menet közben minden kialakult.
Az utolsó órában egy kis vizsgával számot adtunk internetes és elektronikuslevél írási tudásunkból. Fogós kérdés volt rátalálni a neten hány centi vajon a Jogar. Szegvár honlapján már könnyebb volt megtalálni mi található a címer bal felső sarkán.
Most, hogy befejeződött a tanfolyam magam és 34 csoporttársam nevében szeretném megköszönni mindenkinek a munkáját, akik ezt a lehetőséget létrehozták nekünk, hogy ebben az élményben ilyen idős korban részt vehettünk.
A jövőben szeretném kihasználni a lehetőséget és minél többet „ lógni a „neten”. Érdekes és hasznos dolgokat látni és olvasni, és persze játszani, mert játszani minden korban jó.
Mihály Klára volt tanuló

Szólj hozzá!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató