Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Még mindig nem tudjuk, hol készült a kép

1 693

Többen válaszoltak novemberi írásunkra, de sajnos még mindig nem tudjuk pontosan, hogy hol készülhetett az alábbi kép. 

Az alábbi sorokban három levélírónk válaszait írjuk le, a mostani kérdésünk az, hogy kinek van igaza? Várjuk a tippeket! (Reméljük, hogy a Kékfrankos is hamarosan gazdára talál!)

1. lehetőség

Szerintem a Szentesi u. 13. számú ház áll a leventék mögött. Ma Kórógyi Antal bácsiék laknak abban a házban. A kép baloldalán lévő házat nemrégen bontották le a Széchenyi utca sarkán, és új házat építenek a helyére. Nem 100 %, de én emlékszem még erre a házra. Azóta némileg átalakították…”

2. lehetőség

„Örömmel láttam, hogy ismét felkerült egy régi kép a honlapra. A teljesség igénye nélkül, nagymamám emlékeire hivatkozva közlöm a helyet. Elvileg a főutcán a volt külső iskolától kifele található, a kisbolt felé. Ha minden igaz akkor a régi „Schüsszler-bolt” előtti részen készült a kép. Házszámot sajnos nem tudok mondani. A fentieket csak azért közlöm, hogy könnyebb legyen pontosan megtalálni a helyet. Ezen infók és néhány idősebb helyi lakos segítségével…”

3. lehetőség

„Az alábbi cikket találtam a honlapon: „Leventék dolgoznak az új szegvari főutcán”, amihez egy felhívás is társult. Mivel én koromból adódóan nem tudhattam a helyszínt azonosítani, így megmutattam nagypapámnak a képet, akit Kovalcsik Ferencnek hívnak és most 92 éves. Neki egy pár barátja segítségével sikerült felismerni az utcarészletet. Tehát a megoldás jobbról balra: az első épület a mai ABC helyén volt (Szentesi u. 2-4.), ahol régebben Szűcs Ferenc boltja állott. 
A második épület a mai Takarékszövetkezet (Szabadság tér 1.), régebben Pfeiffer-féle ház volt, aki szódavíz árusítással foglalkozott. A harmadik ház pedig a mai Művelődési Ház (Régiposta u. 1.), ahol a 48-as kör működött. Remélem, jó a megoldás!”

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató