Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Egy kis sajtó-szemle

1 676

Mindig szívesen olvasom az Délvilágot. A Szegvárról szóló híreket különösen figyelemmel kísérem, mivel ezek szűkebb „hazámról” tájékoztatnak. Vannak azonban olyan hírek, melyeket nem értek.
A Délvilág Körkép című rovatában megjelent ez a néhány soros értesítés.

Forrás: Délvilág, 2005. december 14.

Kedvem lett volna többet megtudni erről a programról. Millió kérdés fogalmazódott meg erről a pár sorról magamban – néhányat megosztok a Tisztelt Olvasókkal. 
Hol keressem ezt a rendezvényt? – Ahol legalább hatvanan résztvevő jelen lesz. Nézem az Interneten, a Szegvári Naplóban. December 14-én ez a rendezvény nem szerepel a Művelődési Ház programjában. Akkor melyik kocsmában keressem? 
A vadászok székháza előtt megcsap a pörkölt illata. Lehet, hogy itt vannak, itt találkoznak biztos a fiatal gazdák. Nekik készítik a pörköltet. 13 óráig tart a rendezvény, megéheznek. De mit jelent az MHV rövidítés? Erre inkább a MAVAD az ismert. Átkeresztelték biztos. Megyei Vadászok Helye! Például a PH azt jelenti pecsét helye. Mért ne lehetne MVH a vadászok helye? Talán mégsem az. Gondolkodom tovább. Mit rejt az MVH rövidítés? Magyar Vám Hivatal, Magyar Vízügyi Hivatal, Megyei ugyanez? Inkább megyei rendezvény, talán a vízhez kapcsolódik, vagy mégis a vadászathoz? A gazdáknak inkább a víz a fontos. Vadászni is szeretnek a földjeiken akad néhány kisebb vad. A vámnál még nem tartunk. Ki tudja? Kavarognak a gondolataim. Ki tud rá több variációt? Találós kérdés? Szeretem az ilyen talányos rövidítéseket. Átlag embernek nem mond semmit. Lehet, hogy csak én vagyok nagyon tudatlan? Ezért is szerettem volna megkeresni. Valamit megtudni. Másokat is tudósítani, érdekelte volna a nyilvánosságot? Valószínű, ha a Délvilág közli. Valamilyen titkos összejövetel? Vajon csak a meghívottak lehetnek jelen? Akkor miért értesítenek, minket olvasókat az újság lapjain ezen eseményről? A fiatal gazdák milyen kérdéseket, problémákat vetnek fel? Az MVH munkatársai mit válaszolnak? Sebaj, megkérdezem a „Jenőt”! Ő mindenre tudja a választ, amiről az újság ír. Én csak egy buta „Lujza” vagyok. Mondogatom azt írja az újság.

Forrás: Délvilág, 2005. december 15.

Másnap megjelenik ugyanebben a rovatban e konkrét hír. Időpont, helyszín, téma rendben. Erről nem kell megkérdeznem a „Jenőt”. Van amit én is értek?

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató