Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Józsi bácsi és a Civil TV II.

1 756

– Ellátogattam Józsi bácsihoz az Iskola utcába beszélgetni. Megkérdeztem mi érdekeset látott az elmúlt héten a Civil TV-ben? Miről beszélnek mostanában a sarki kocsmában? 
Józsi bácsi fogja a fejét, és máris kezdi a mondókáját. 
– „Nem igén néztem az emút adásokat. Me ugyé itt vót a téli olimpia. Oszt mostan inkább a téli olimpiát néztem, réggetű estig, me ugyé ilyet csak négy évbe éccé réndéznek. Hát ez csúdálatos. Egész nap az Eurosport van békapcsova. Még az asszonnak sé engedtem, hogy a régi filmét nézze a Duna TV-be. Tizénhat napig kibírja, asztán majd nézheti, amit akar. Mégis csak jó, hogy van ez a Kábel TV Szégváron. Nem bántam még, hogy béköttettem. Égy kicsit azé belenéztem a Civil TV műsorába. Úgy emlékszém a mút hétén mintha bémutatkozott vóna ez a kis szőke bémondónő. De mostanra mán efelejtétt. Pedig a Máté Krisztina is mindén este bémutatkozik. Nem kéne neki, me mindénki mán a hangjárú mégismeri. Mégis bémutatkozik. Mostan biztossan nem monták neki, mán mint a szőkének, hogy monggya még a nevit. Igaz eddig égy sé monta még, égy sé. Mégis csak jó vóna tunni kit tisztéljünk benne. De a fésűt asztat mán mégtanáták, oszt odaadták néki, me szépen még vót fésűve. Az a másik szőke a mútkó nagyon kócos vót. Annak a „Jessy” nevű faggatónak is adhatnának mán égy fésűt, de még jobb lénne, ha eménne a borbélyhon. Ráférne a fazon igazítás. Főgyűtt mán nála a hódvilág, Kopasz fején nem szép az a pár szál zsíros haj.”
– Józsi bácsi neki ez a stílusa. Őt mindenki ilyennek ismeri. 
„Mégléhetősen izé, izgalmas mikó kibők égy-égy szót, izé: „lányok”, izé: „nádpáca”, izé, izé…!
Akkó beszéjünk másrú. Arrú, hogy a téknika itten még milyen nagyon ramaty. A mai világba nem kéne a hangnak ilyen rossznak lénni. Még mindig vagy nagyon halk, vagy nagyon hangos. Nem győzök fölugráni, me a hangot vagy lé vagy fő kőll erősíteni. Nem akarják, hogy nyugodtan nézhessem az adást. Még mindig nincsen távirányítom, hogy a fotélbú kapcsogassak. A paléttán is vátoztathatnának mán, me kicsit unalmas. Igaz a bémondónőt mán szép tavaszi kép elé állították, csak attú fétem, hogy miggyá rádesik az a nagy faág. A csúcs az a köpet vagy mi a penész vót a műsorba. Asztán mán minggyá el is zártam. Nem értém én a mai művészetét! Nem tanálok benne sémmi szépet!”

– Józsi bácsi biztosan van olyan néző, aki ezt élvezi.
Mondjon valami jót is Józsi bácsi, csak látott szépet az adásban.
– „Láttam hát, őööő asztat a szép ződpaprikát, őööő, de még jobb létt vóna ha az én asztalomon látom, őööő. Még sokáig e méztem vóna az ovifarsangot őöööő…! Tetszétt őööő izé még a Dávid Ibolya bundája is, őöööő izé…!”
– Miről beszélgetnek mostanában a sarki kocsmában? 
 „Mostanában az időjárás a téma. Még mindig a tél az úr. Nagyon hideg van, nem akar gyünni a tavasz. Ménni kéne mán a fóliát húzni, oszt űtetni a káposztát még a kínaikelt. De most még mindén nap a havat kő sőpreni, me mindén éccaka esik égy kicsi. Asztat e kő takarítani, me ha elesik valaki előttem a járdán oszt etöri a kezit vagy a lábát, hát engém büntetnek még. Kérdézém én, ha valaki elesik a bót vagy a kocsma előtt, vagy a parkba, nétán a Kórógyná osztán etörik valamilye, hát kit büntetnek még? Az átjárókat sé takariccsa sénki, nagyon síkossak. Nem beszéve a vasútállomáshó vezető úton vagy a búszváróná mekkora a latyak még a sár, égy kis hó, vagy eső után. Ez Szentésre is vonatkozik, sokszó kő oda útazni, ott is eleshet akárki, akárhun az úton. Akkó ki fizet, ha ottan esik e valaki? Én nem értém, hogy van ez? Dehét én sok mindént nem érték.”
– Józsi bácsi erre nem tudom a választ, talán az illetékesek felfigyelnek a kérdésre. Nem sokára vége a télnek, nem erre kell gondolni.

Aki elmondta mindezeket: Józsi bácsi az Iskola utcából. 
Aki leírta: Mihály Klára
Józsi bácsit a jövőben is megkérem, hogy mondja el meséjét.

Helyesbítés

A múlt havi számunkban félreérthetően nyilatkozott Józsi bácsi a Zafír Üzlet nyereményjátékával kapcsolatban.
Aki esetleg nem ismeri a bolt üzletpolitikáját, azt gondolhatta, hogy az üzlet miatt kerülhetett a Karácsony előtti nyereménysorsolás több mint egy hónap után adásba. 
Váczi Csaba üzletvezető érdeklődésünkre elmondta, hogy Zafír Üzlet megnyitása óta folyamatosan rendeznek nyereményjátékokat értékes ajándékokkal, s azon boltok közé tartoznak, akik a legtöbbet adják vissza vásárlóinak.

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató