Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Osztálytalálkozó volt az Új Iskola huszadik születésnapja alkalmából

2 076

Meghívást kaptam március 11-re a Központi Iskolában megrendezésre kerülő 12 éves osztálytalálkozóra. Örömmel fogadtam el a meghívást, annál is inkább, hiszen a volt tanítványaim 1986-ban voltak első osztályosok az Új Iskolában, pontosan 20 éve.
Az 1986-os Csongrád megyei Hírlap szeptemberi számából olvastam fel egy kis ízelítőt az Új Iskola átadásával, évnyitójával kapcsolatosan. Képeket is mutattam be a diákoknak. Ezután elővettük az elsős csoport fényképet és az osztálynaplót. A naplóban megnéztük, hogy ki hol ült, kinek ki volt a padtársa. Valamennyien jól visszaemlékeztünk erre az időre. Rengeteg élmény megfogalmazódott bennünk. De ezután jött a meglepetés. Az ott levő diákok belehallgathattak abba a hangkazettába, amely az első osztályos olvasás tanulásukról készült. El sem hitték, hogy ők azok. Óriási élmény volt számukra.
Felelevenedtek bennünk a Ludas Matyi és a Hófehérke c. színdarabok bemutatói is. Az osztálykirándulások, a különböző fellépések eseményei is. A jelmezbálok, az Új Iskola ebédlőjében eltöltött évek élményei. (Ugyanis az ebédlő volt az osztálytermünk.)
A felső tagozatos éveket Rozgonyi tanár úr, volt osztályfőnök vezetésével elevenítettük fel. Előkerültek a lezárt borítékból az „5 év után felbontandó” írásos fogalmazások is, melyet a tanítványaink 8. osztályos korukban írtak. Sokat nevettünk az írásokon. Jó volt visszahallgatni azokat.
Hogy elérték- e céljaikat ezek a gyerekek?
Igen. Többen egyetemet, főiskolát végeztek, nagyon jó szakmát tanultak. Megállják a helyüket a nagybetűs életben. Van közöttük jogász, környezetvédő mérnök, tánctanár, gazdasági szakember, borász, agrármérnök, kereskedő, edző, informatikus, mechanikai műszerész. Büszkék vagyunk rátok!
Kívánjuk, hogy sok siker, öröm kísérje további életeteket!
Lukács Istvánné volt tanító nénitek

Az 1986-ban volt első osztályosok csoportképe

Az Új Iskola sajtóvisszhangjai 1986-ból

A szegvári jó példák
Messzire látni az új iskolától

Csongrád Megyei Hírlap 1986. július 5.

Új iskola épült Szegváron
Csongrád Megyei Hírlap 1986. július 31.

Becsöngettek
Megkezdődött a tanítás

Csongrád Megyei Hírlap 1986. szeptember 2.

Első nap az iskolában
Csongrád Megyei Hírlap 1986. szeptember 2.

Ma kezdődik az új tanév
Iskolaavatás Szegváron

Csongrád Megyei Hírlap 1986. szeptember 1.

Szegvári hétköznapok
Az ellátási felelősség – és a feltételek

Népszabadság 1986. szeptember 17.

Képek az osztálytalálkozóról

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató