Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Végtelen történet – Kulbert György szentesi kiállítása

2 175

Kulbert György szegvári faszobrász kiállítása nyílt meg 2006. március 11-én délután, a szentesi Városi Könyvtárban, Végtelen történet címmel.
A nagy létszámú résztvevő közönség, kiket nevezhetnék akár Kulbert-rajongóknak is, először lehettek tanúi, hogy az alkotó ülve hallgatta végig a művészetét méltató beszédeket. Ennek oka közismert, hiszen súlyos szívinfarktusból lábadozva először vállalt bemutatót és megnyitót, kifejezve ezzel a környezetét alkotó emberek felé irányuló tiszteletét. 
A megnyitó ceremónia szeretetteljes és érzelemgazdag légkörben zajlott. Részben mert a kiállító méltatói, Csizmadia Ágnes, (az Aryan Oktatóközpont oktatási igazgatója, természetgyógyász), és Csikós Márta (újságíró, művészeti munkatárs) jó ismerője az alkotó lelkének és művészetének egyaránt, részben pedig, mert ahol Kulbert György megjelenik, ott béke lesz, jókedv, és oldott melegség. Művészetét irányító és termékennyé tevő belső harcai rejtettek, közöttünk csak a kellemes és magával ragadó személyiség jelenik meg. 
A kiállított szobormennyiség élete alkotásainak csak töredéke, szétszóródtak azok a világba visszahozhatatlanul, mégis megéreztetik, milyen mély gondolatok foglalkoztathatják a művészt az alkotás magányában. Virtuóz faragási technikájának, hihetetlen kézügyességének, és munkáival szembeni igényességének köszönhetően a szobrokat nézve e gondolatok ott rezegnek a nézőben is, megindítva az autonóm műélvezet csodás folyamatát. 
Érdemes tehát elzarándokolni egy órácskára a szentesi könyvtárba március 24-ig, és átengedni magunkat a Kulbert-szobrok bűvölő hatásának!

Kulbert György a megnyitón
(Fotó: Dr. Lehoczky János)
Koboldéria II.
(Fotó: Dr. Lehoczky János)
Hatástorzulás tükre
(Fotó: Dr. Lehoczky János)
Nyitás a semmibe
(Fotó: Dr. Lehoczky János)
Gyümölcskosár
(Fotó: Dr. Lehoczky János)
(Fotó: Dr. Lehoczky János)

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató