Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Hírek a Művelődési Házból

1 604

Az áprilisi programokról néhány szóban

– Április 1-jén Bakson, a Tiszán túlon vendégeskedett a Szomszédoló programsorozat keretében a szegvári kulturális küldöttség. Bemutatkozott a Rozmaring népdalkör, az óvoda Apáca show-ja, a Szép Öregkor Nyugdíjas Klub, a Tűzköves Színjátszó Csoport, a szegvári versenytáncosok. Gratulálunk! Május 13-án délután Mórahalmon fog a Megyei Gálán egy produkciónk vendégszerepelni.
– Április 10-24. között zajlott az első szegvári Goblein kiállítás. Nagyon nagy érdeklődés kísérte a nyitva tartás alatt. A falunkban a lelkesedés óriási. Az ősz folyamán Szamosközi Antal festményeiből készült gobleinekkel lehet majd pályázni értékes goblein jutalmakért. A bemutatónkra kíváncsiak lettek a mindszenti alkotók is. A jövőben egy közös kiállításon kezdtünk el gondolkodni. Tehát, aki szeretne bemutatkozni még a falu aprajának-nagyjának, az ne csüggedjen. Lesz még rá lehetősége. Kérjük, hogy figyeljék a Szegvári Naplót és a Szegvári honlapot, ahol meg fog jelenni a következő bemutatkozási lehetőség időpontja. 
– Nagy izgalommal készültünk a Húsvéti játszóházainkra (április 12-14.). Nagyon nagy érdeklődéssel jöttek a leányok és a kis legények is a foglalkozásokra a művelődési házba és a könyvtárba is. Az elkészült hímes tojások örömére a kifújt tojásokból rántotta is készült, amit nagy örömmel fogyasztottak el a gyermekek és a szülők is. Köszönjük a segítséget a Belevaló Klub tagságának is. 
– Április 30-án újra a Volt Vármegyeházán mutatkozott be a tehetségéről és izgalmas alkotásokat kiállító Virók csilla kecskeméti festőművész. A Majális így újra a képzőművészet jeles képviselőjének kiállításával kezdődhetett. Köszönjük a kiállítás rendezőinek, és Bóka Rozáliának a gyönyörű virágdíszeket. A fogadásra Ágostonné Teri néni készítette a finom szegvári ízeket, s a Kultúra Pártolók Körének tagjai segédkeztek a kínálásban. A Műemlékek Állami Gondnokságának dolgozói lelkesen segítették munkánkat, s Szegvár Nagyközség Önkormányzata nevében ajándékokat adhattunk át a közreműködőknek: Dorogi Zsuzsának, Oláh Zoltánnak, Dr. Holman Endrének és Szűcs Árpádnak. Köszönjük szépen a megjelenteknek a részvételt. A kiállítás megtekinthető még két hétig.
– Ha Május 1., akkor Majális. Az időjárás ugyan nem kedvezett a szabadtéri programoknak 2006. május elsején, de a lelkes szervezők nem adták fel egykönnyen a reményt. A Szolgáltató csoport tagjai és az Önkormányzat Munkatársai, valamint a Kulturális Bizottság szervezésében délelőtt Családi Játszóházban, délután kerékpáros ügyességi versenyen, majd kulturális színpadi műsoron, este a Seres testvérek fantasztikus koncertjén, majd a Gazsó-Szűcs Duó táncos rendezvényén vehettünk részt. Minden közreműködőnek és szervezőnek köszönjük. 
– Március 28. és április 3. között a Művelődési Ház Belevaló Klubja Strasbourgban a Marc Bloch Egyetem Magyar Tanszékének meghívására Magyar napokat szervezett az Egyetemen magyar nyelvet hallgató diákoknak.

Programajánlatunk

Színházrajongók figyelem!
– A szegedi Szabadtéri Játékokra a Rudolf, Az utolsó csók című musical megtekintésére buszt indítunk 2006. augusztus 4-én. Jegyvásárlás még korlátozott számban a Művelődési Házban. A jegyár 3000 Ft, az útiköltség 800 Ft. 
– A Szépség és a szörnyeteg című musical megtekintésére szervezünk színházbuszt Budapestre az Operettszínházba 2006. június 14-én. Várjuk a jelentkezőket.
– 2006. augusztus 14-én ( hétfőn) Gyulára a Várszínpadon mutatják be: Weill-Brecht: Koldusopera. Rendező: Alföldi Róbert. Belépőjegy: 2000 – 2500 – 3000 Ft, útiköltség: 1500 Ft. Jegyrendelés 2006. május 30-ig.
– A Hastánc klub vasárnaponként 17 órától a Művelődési Házban Kulbertné Fúvó Andrea lelkes vezetésével zajlik. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
– Figyelem! Elkezdtük nyári táboraink szervezését:
Kedves szülők, kedves gyermekek!
1. Ugri-Bugri Játszótábor lesz 2006. július 17-22. naponta 9-17 óráig 6-12 éves gyermekek számára, a  szegvári Művelődési Házban és környékén. Program: kézműves foglalkozások, vetélkedők, kirándulás, játék és vidámság. Részvételi díj: 2500 Ft, amely összeg a programok költségét tartalmazza. (Ebéd rendelhető). Érdeklődni és jelentkezni a Művelődési Házban Kovács Ildikónál, és a (63)364-816–os telefonszámon lehet. E-mail: szegvarekimuv@freemail.hu 
2. Borókás Tábor Ágasegyházán a szegvári Belevaló Klub tagjainak közreműködésével 2006. július 17-22-ig. Egy csodálatos hét Mátyás király udvarában című játszó táborba 10-12 éves gyermekeket várunk. A lovagkor és a magyar reneszánsz világával ismerkedünk játékokon, alkotóműhelyeken, táncokon keresztül. A tábor programjából egy kis ízelítő: jelmezkészítés, lovagi torna, reneszánsz táncház és bál, máglyarakás készítése, vetélkedés, rózsaablak tervezése. Az elszállásolás 10 férőhelyes faházakban (3-4-5 fős összkomfortos szobákban) történik. Az Akácos Liget Fogadó a Kiskunsági Nemzeti Park területén, az Ősborókás mellett szép természeti környezetben található. A tábor költsége háromszori étkezéssel 20000 Ft (részletfizetés lehetséges). Jelentkezés és bővebb tájékoztatás Kovács Ildikónál a (63)364-816-os és Borsi Beátánál a (70)389-5563-as telefonszámon, illetve a bagira24@freemail.hu email címen. Várunk Ágasegyházán (Kecskeméttől 20 km-re) a Borókás táborban, hasonlóan gondolkodó barátaiddal együtt!
3. Táncos tábort és Csóró bringás tábort is szervezünk már hagyományosan 2006. nyarán. Érdeklődjenek a Művelődési Házban Nagy Sándornénál és Kovács Ildikónál.

Autóbuszos kirándulások 2006-ban

– Szabadka: május 20. Utazási költség: 2000 Ft.

– Tengerparti nyaralás Montenegróban május 26-tól június 5-ig Csány-ban (Čanj), homokos partszakaszon, mediterrán éghajlattal és tiszta tengervízzel. Részvételi díj: 44600 Ft (három kirándulás, félpanzió, biztosítás, üdülőhelyi illeték)

– Nyaralás Korfun június 11-21-ig. Részvételi díj: 46000 Ft (8 éjszaka bungallówban (közös tusolóval), útiköltség és biztosítás).

– Nyári tábor Olaszországban 2006. június 22-29. Vico Equense (Sorrento) Baia Serena International Camping. Gyermek ár: 25000 Ft + 190 + Mindszent – Budapest útiköltség. Felnőtt: 25000 Ft + 200 + Mindszent Budapest útiköltség. (Félpanzió, belépők, kirándulás.)

– Budapest, Fővárosi Cirkusz (Időpontot még nem tudjuk.)

– Kirándulás a Palicsi (Szerbia) állatkertbe. (Időpontot még nem tudjuk.)

Érdeklődni és jelentkezni a részvételi díj befizetésével Kis Juhászné Harginál telefonon a (30)9120-976 számon, és a szegvári Művelődési Házban Kovács Ildikónál lehet.

– Újra Drámajátékvezetői tanfolyamot hirdetünk 2006. őszére. Kísérjék figyelemmel plakátjainkat!

– Hamarosan itt vannak a középiskolai és az általános iskolai ballagások. Vegyék igénybe szolgáltatásainkat, rendezzék a Művelődési Házban családi eseményeiket. Igényeljék asztalainkat, székeinket rendezvényeikre!

– 2006. május 27-én kerül megrendezésre László Csaba vezetésével a hagyományos társastánc vizsga bál. Jegyek igényelhetők a Művelődési Házban!

– 2006. június 4-én Pünkösdi Néptánc gálán gyönyörködhetnek a táncosokban a néptánc rajongók a Művelődési Házban.

A Művelődési Ház új nyitva tartása:

Nyitva:

Hétfőn: 9- 20 óráig
Kedden: 11-20 óráig
Szerdán: 9- 20 óráig
Csütörtökön: 9- 20 óráig
Pénteken: 14-20 óráig
Szombaton: Zárva
Vasárnap: 15-20 óráig

A hivatalos nyitva tartástól eltérni csak a Művelődési Ház munkatársaival egyeztetve lehet. Kérjük szíves megértését!

– Színjátszó felnőttek figyelem!
A Művelődési Házban a Tűzköves Felnőtt Színjátszó Kör a foglalkozásokat heti rendszerességgel hétfőn 18 órakor tartja. Ha van kedve, Ön is csatlakozhat.

– 2006-ban, mint már bizonyára tudják a Teleház létesült a Művelődési Házban a Kurca Völgye és a Fiatal Gazdák Országos Szövetsége közreműködésével. Az eMagyarország pont bővült ki gépekkel és szolgáltatásokkal.
Érdeklődjön személyesen a lehetőségekről! Kérjük, hogy óvja a berendezéseket, s erre figyelmeztesse társait is!
A Művelődési Ház nyitva tartási idejében vehetik igénybe szolgáltatásainkat! A szolgáltatások új térítési díjai:
Internet és számítógép használat: 120 Ft / óra
A géphasználathoz klubtagsági kártya váltható. A részletekről érdeklődjön a Művelődési Ház munkatársainál.
Szkennelés: 48 Ft / oldal.
Nyomtatás: 48 Ft / oldal, színes: 120 Ft / oldal.
Faxolás: 300 Ft.
Fénymásolás: egyoldalas 48 Ft, kétoldalas 96 Ft.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. 
Érdeklődjenek személyesen, vagy a (63)364-816-os telefonon, mely most már üzenetrögzítőként és faxkészülékként is működik. A Művelődési Ház e-mail címe: szegvarekimuv@freemail.hu

Szólj hozzá!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató