Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Józsi bácsi és a Civil TV IV.

1 722

Napok óta keresem Józsi bácsit az Iskola utcában, de mindig a kedves felesége fogad. Józsi bácsi a határt járja, naponta biciklire pattan, megy nézni a Tisza vízállását. Szeret saját szemével meggyőződni a vízmérce magasságáról, a védekezési munkák hatékonyságáról. Józsi bácsi elmúlt hatvanöt éves, vonaton, buszon ingyen utazik, szabad ideje van bőven, így hát járja az országot. Nagyon érdekli, hogy mennyit árad naponta a Duna meg a Tisza. Egy napon, április elején ellátogatott Budapestre, hogy saját szemével lássa a majdnem víz alá került Margit szigetet. Megnézte a szolnoki és szegedi védekezési munkálatokat. Járt a csongrádi és szentesi Tisza parton is. Néha lapátot fogott és homokzsákot töltött, vagy kocsira pakolta a teli zsákokat. Megnézte a veszélyesen áradó Köröst is.
– Józsi bácsi a Civil TV ezt naponta mutatta a nézőknek.
– Nem nézém és sé a Civil Tv-t, sé a kábel TV-t. Bánom is mán, hogy béköttettem. A Pista barátom asztat monta, hogy szeretessek égy bádog lavórt a háztetőre, vagy égy oszlopra. Kapok hozzá távirányítót is, annyi csatorna közű vátogathatok amennyibű csak akarok. Fizetni sé kő havonta, nem is romlik e sosé. Me ez a kábélos TV úgyé mostanába olyan mint az időjárás: hun jó, hun nem jó. Me ugyé mit ad Isten, mikó kőllöt, hogy e romojjon a fél faluba a téknika, ha nem a választások első fordulójának estéjén. Me akkó mindénki asztat nézte vóna, hogy mellik párt, hogy áll. Ki győz? Ki marad alú? Ekkó a készülék asztat mutatta fekete, sé kép sé hang. Az RTL SPORT CLUB is mán hónapok úta asztat mutassa, fekete. Nem értém én, hogy van ez? Milyé nem figyel oda sénki? Milyé nem javíjják még? Vagy tégyének helyétte másikat! Olyat amit léhet nézni. Nem értém én mé nem foglalkozik sénki evve? A Civil TV is mindig lé van maradva négy-öt nappa a hírékke. Állandójan csak ismétégetik azokat a műsorokat amit mán a másik adókon régén láttunk, vagy mégírta az újság. Én a jó szórakoztató müsorokat szeretém, még a friss híréket. Tájékoztassonak pontosan, nem elég, hogy csak mégemlítenek valamit, asztán tanájja ki az embér mi akar ez most lénni. Pedig a tudós profésszor úr igéncsak nyomja a szővegét. Többet beszél mint a polgármestérasszony. Fölnött embérék nézik ezt az adást, nem kő nekünk mindént a szánkba rágni, osztán a lényeg még kimarad. A lényegésrű az embérnek még kő győződni a saját két szémive. Én is azé néztem naponta a Tiszát, hogy lássam a saját két szémemme. Me még miúta kétágú vagyok ilyen nagy vizet én nem láttam. A tudós profásszort, asztat a Gyulát, aki csak úgy onccsa magábú a szót, még a magyarázatot, még aszt a szűkszavút, asztat a Pistát, amelyik csak úgy nagy flégmán odabök égy-égy szót (ittasság, szondázás, építkezés) össze kéne gyúrni, asztán még ketté osztani, akkó léhet, hogy lénne belülük égy-égy efogadható kérdézgető. 
– Józsi bácsi nincs igazán megelégedve a műsorral?
– Én mán nem is akarok bennelénni a TV-be. Ilyen műsorba nem akarok bennelénni. Mostan mán a foci VB-t várom, asztat nézém majd éjje-nappa. A kocsmába is az lész a téma. Az árvízveszély mán emút, én motam bírják ezék a gátak, jó mégvannak ezék építve. Ha nem bírják még ottan van a katonaság, osztán segít. Mostan is így csináták. 

Aki elmondta: Józsi bácsi az Iskola Utcából.
Aki leírta: Mihály Klára

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató