Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Két hét múlva Mezőtúron kezdődik a fesztiválszezon!

1 608

Bár az igazi kánikula még késlekedik, a Wan2 Fesztivál szervezői biztosak benne, hogy a szezon első igazi komolyabb fesztiváljára beköszönt a nyár. Minden más feltétel adott ugyanis ahhoz, hogy a Mezőtúrra érkezők feledhetetlen napokat töltsenek együtt. Megújult környezet, kibővült szolgáltatások és természetesen zene minden mennyiségben világsztárokkal, a legfontosabb hazai előadókkal és a fesztivál hagyományaihoz híven a jövő nagyszínpadosaival, a feltörekvő fiatalokkal.
Mezőtúron 1993-ban szimpla sörfesztiválként indult a rendezvénysorozat, mely az idők során igazi „A kategóriás” eseménnyé nőtte ki magát különböző világsztárok és a hazai élvonal részvételével. A zenei fesztiválok egyre bővülő kínálatában a mezőtúri – mely hosszú évek óta az ismert szaklap, a Wan2 Magazin, (korábban Wanted) nevét viseli – kezdettől fogva arockzene mellett kötelezte el magát. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy kizárólag e műfajok – metál, hardcore, punk stb. – kedvelőinek kedvében igyekszik járni, azonban a meghívott nemzetközi sztárok többsége e hangzásvilágot képviseliA Wan2 fesztiválon természetesen jelen vannak az elektronikus muzsika és a pop progresszív vonulatának, illetve az alternatív muzsika fontos képviselői is – itthonról és külföldről egyaránt. Az idei nemzetközi sztárok névsora minden korábbinál impozánsabb: Apocalyptica (FIN), Agnostic Front (USA), Paradise Lost (UK), Entombed (S), EZ-Rollers (UK), Edguy (D), First Blood (USA) Blim, (UK) Tayo (UK). De a hazai kínálat is az élvonalat reprezentálja: Tankcsapda, Kispál és a Borz, Quimby, Kowalsky Meg a Vega, Neo, Palotai, Ladánybene, Colorstar, PASO, – és a sor hosszan folytatható 4 zenei színpadon, közel 100 fellépővel, számos egyéb programhelyszínen. A hagyomány kötelez, ezért az idén sem marad el a már megszokott tehetségkutató verseny, a legújabb „rockgeneráció” megmérettetési lehetősége.
A főszerep természetesen a zenéé, azonban nagy hangsúlyt fektet a fesztivál a társművészetekre, a civil társadalmi mozgások elősegítésére, a turisztikai szolgáltatások bővítésére és természetesen a sportra – ez utóbbi jegyében például senki nem marad le a labdarúgó világbajnokság eseményeiről, hiszen a fesztiválozók óriáskivetítőn kísérhetik figyelemmel a mérkőzéseket. 
A fesztiválra – és a társrendezvény Hegyalja Fesztiválra – mintegy százötven helyen lehet jegyeket vásárolni országszerte. A háromnapos bérletek ára 7990 Forint (a helyszínen 10 ezer), a napijegyeké pedig 4900 (a helyszínen 5000). Kedvezményes áron kapható ismét a korábbi években sikeres kombinált Wan2-Hegyalja bérlet 15300 Forintért. 
A környezet miatt is kellemes meglepetés éri majd a fesztiválra érkezőket: a strand újabb felújított medencékkel bővült tavaly óta, így tehát minden feltétele adott egy igazi vakációnak: jó társaság, remek hangulat, stand, kitűnő zene, és – remélhetőleg – ragyogó napsütés!

További infók, fesztiválprogram, részletek:
http://www.wan2festival.hu/

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató