Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Szegvár Nagyközség Polgármesterétől…

1 877

Tisztelt Polgártársak!

Az alábbiakban tájékoztatom Önöket falunk életének néhány fontosabb eseményéről, közös feladatainkról.

– Közelednek az önkormányzati választások, lezárult a jelöltek listája. A lakosság széles körű tájékoztatása érdekében a Helyi Választási Bizottság a korábbi évek gyakorlatát követve lehetőséget biztosít a jelölteknek a bemutatkozásra és programjuk ismertetésére 2006. szeptember 20-án 18 órai kezdettel a Művelődési Ház nagytermében.

A Helyi Választási Bizottság kéri a tisztelt lakosságot, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a rendezvényen!
Nagyon fontosnak tartom, hogy a szavazáson is minél nagyobb számban vegyünk részt, mert csak így lesznek olyan elöljáróink a következő években, akiket valóban a lakosság többsége és nem csak jól szervezett csoportok ruháztak fel e fontos és nehéz kötelességgel. Aki nem nyilvánít véleményt a szavazáson, annak nem lesz utólag sem joga bírálni a testület összetételét, s szidni azokat, akik megválasztották. Tehát alaposan tájékozódjunk és szavazzunk!

– Az Atikövizig Szegedi Igazgatósága elkészíttette a Kurca kotrásának terveit a Szegváron átfolyó szakaszra. Mielőtt véglegesítenék, szeretnék a szegváriakkal megismertetni és kikérni véleményünket, javaslatainkat. Ennek elősegítése érdekében 2006. szeptember 25-én 17 órai kezdettel
lakossági fórumot tartunk a helyi Ady Endre Művelődési Házban.

Tisztelettel kérem a Szegvárt és a Kurcát szerető, azok sorsát szívén viselő polgártársaimat, szíveskedjenek a rendezvényen részt venni, és véleményüket elmondani. Ezzel tudunk hozzájárulni a számunkra legmegfelelőbb megoldáshoz.

– Mint tapasztalhatták, folyamatban van a buszvárók cseréje. Korábban tájékoztattam Önöket arról, hogy az anyagok árát pályázaton nyert összegből fedezzük, a munkát pedig az Ellátó Szervezet dolgozói végzik. Szívből remélem, hogy a szép új létesítményekre mindenki vigyázni fog, s megőrizzük épségét. Felhívom különösen a fiatalok figyelmét arra, hogy aki közös értékeinkben kárt tesz, mindannyiunkat megrövidíti. Kérem, hogy ha ilyen szándékot tapasztalnak, segítsenek annak megakadályozásában. Az okozott kárt természetesen meg kell okozójának téríteni.

– A Szegvárról autóbusszal Szentesre bejárók egy részének kezdeményezésére tárgyalásokat folytattam a Tisza Volán Szegedi Igazgatóságának illetékesével a Szegvárra induló buszok kocsi-állásának fedetté tétele ügyében. A Volán megvizsgálta a lehetőségeket, és ajánlatot tett arra, hogy a Szegvárra induló buszok indulási helyét áthelyezi a 3-as kocsi-állásra, fedett helyre. Kértek, hogy hívjam fel e hely előnyeire és hátrányaira is az utazók figyelmét. Előnye, hogy fedett helyen és nyáron árnyékban van. Hátránya egyrészt, hogy nagyon szűk a terület, jelentős a keresztirányú forgalom, másrészt a váróteremből nem lehet rálátni. Két képviselő-társunkat kérte fel képviselő-testületünk az utasok véleményének összegyűjtésére, mielőtt választ adnánk az ajánlatra. Ők ketten egymásnak teljes mértékben ellentmondó eredményre jutottak, ezért más módot választunk a vélemények begyűjtésére. Tisztelettel kérem azokat a szegváriakat, akik rendszeresen vagy gyakran utaznak a szentesi buszpályaudvarról Szegvárra, hogy az alábbi szelvényen* juttassák el javaslatukat, a megfelelő szöveget aláhúzva a Polgármesteri Hivatal portájára 2006. szeptember 22-én 12 óráig. Felhívom a lakosság figyelmét, hogy a beérkezett javaslatok alapján kérjük majd a Volánt az intézkedés megtételére. Azt a kérést továbbítjuk, amire a többség javaslatot tesz, ezt szíveskedjenek véleményük kialakításakor szem előtt tartani. A javaslatot megtehetik névvel vagy név nélkül, személyesen vagy postán is. Fontos, hogy az érintettek minél szélesebb köre adja le javaslatát. 

Szegvár, 2006. szeptember 15.

Szenczi Sándorné
polgármester

Javaslat a Szentes buszpályaudvarról induló szegvári járatok indulási helyére:

1. Helyezzék át a fedett 3-as kocsi-állásra 
2. Maradjon a jelenlegi helyen

A./ Naponta utazom a szentesi buszpályaudvarról Szegvárra
B./ Gyakran utazom a szentesi buszpályaudvarról Szegvárra

Szegvár, 2006. szeptember……

……………………………………………………………….
Aláírás (nem kötelező!)

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató