Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Harminc év

2 515

Egy ember életében a harmincadik év a legszebb időszak. Ekkor érzi magát legjobban fizikailag és szellemileg.
Mi is így látjuk e harmincadik évünket, munkáink mind minőségben, mind mennyiségben talán most értek be igazán.
Szerettük volna ezt megünnepelni. A biztatást először Kovács Ildikótól, a művelődési ház vezetőjétől kaptuk, hiszen ott tartjuk összejövetelünket minden hétfőn délután. Segítségével pályázatot adtunk be a Polgármesteri Hivatal képviselő-testületéhez, hogy anyagi segítséget kaphassunk a tervezett kiállítás megrendezéséhez. Sikerült is elnyerni anyagi támogatásukat, amit ezúton is szeretnénk megköszönni. Lukácsné Emike felkért bennünket, hogy a kiállítást a falunapon rendezzük meg, aminek mi örömmel eleget tettünk. Megkezdődött a lázas készülődés, mindenki számba vette otthon kézimunkáit, összegyűjtötte, mosta, vasalta, hogy minél szebben mutassanak.
Erzsike néni válogatta és rendszerezte nagy szakmai hozzáértéssel az anyagot. Dezső bácsi és a szakkör tagjai készítették elő a kiállítási felületet. A rendezésben nagy szerepe volt Szabó Jutkának, aki a kézimunkák esztétikai elrendezésében volt segítségünkre. Egy egész napot dolgoztak, hogy minden a helyén legyen. Tették ezt fáradhatatlanul.
A megnyitón jelen volt a polgármester Gémes László, a jegyző Gyömbér Ferencné Évike, a korábbi polgármester Szenczi Sándorné Piroska, és a falu apraja-nagyja. Úgy éreztük jelenlétükkel elismerik, támogatják munkánkat.
Nagy Sándorné Edit nyitotta meg a kiállítást. Beszédében megemlítette, hogy Bihari József tanár úr ötlete alapján indult el, a szakkör vezetését és szakmai irányítását Bovatsekné Erzsike néni vállalta. Nagyon jó közösség alakult ki, és örömmel fogadnánk, ha fiatalok is jelentkeznének tagjaink sorába.
Örültünk a nagy érdeklődésnek. A munkák készítői ilyenkor érezhetik, hogy nem hiába dolgoztak, hiszen alkotásukkal nem csak maguknak, hanem környezetüknek is kellemes esztétikai élményt nyújtanak.
Ezúton szeretnénk mindenkinek megköszönni, hogy lehetőséget biztosítottak a kiállítás megrendezéséhez.

Készületek
(Fotó: Vidovics Ferenc)
(Fotó: Vidovics Ferenc)

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató