Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Őszi akadályverseny a Forray Máté Általános Iskolában

2 385

Október 1-jén rendeztük meg iskolánkban az őszi akadályversenyt. A gyerekek már nagyon várták ezt a napot. Mind az alsós, mind a felsős diákönkormányzat tagjai lelkesedve készültek erre az alkalomra. A mesterségek c. témakör volt a keret, amely köré gyűjtöttük a feladatokat. Minden csapatnak választania kellett egy foglalkozást. El kellett készíteni a hozzá tartozó zászlót, emblémát, menetlevelet. Természetesen a csatakiáltás sem maradhatott el.
Az alsósok útvonala a következő volt: Sárállás utca, víztorony, Kontra utca, szélmalom, sportpálya. Remek jó ügyességi feladatokat találtak ki a tanító nénik. Volt célba dobás, rókavadászat, horgászat,foglalkozások felismerése, lepedőn labdagurítás, elméleti feladat, kirakós játék, békatalppal járás. A szélmalomban Jenei Krisztina humoros ügyességi feladatot oldatott meg a tanulókkal, régi talicskában kellett egymást tolni. Nagyon élvezték az alsós gyerekek a feladatokat. Lenn a sportpályán Lőrincz Gábor a Honvéd Rákóczi Sport Egyesület elnökhelyettese kocogásra, gimnasztikára, akadályok leküzdésére invitálta a gyerekeket. A Kurca TV felvételt készített az egész délelőttről. Köszönjük valamennyiük munkáját.
A felsősök útvonala a következő volt: múzeum, Szent János Szobor, Tiszai utca, zsilip, Kórógy utca, Rozmaring utca, Központi Iskola. A feladatok között szerepelt sport jellegű kérdés, totó, dráma játék, mesterségek felismerése dalokban, állatokat őrző mesterségek felsorolása stb. A múzeumban Kovács Lajos régi eszközöket mutatott be, melyekről fel kellett ismerni az adott foglalkozást. Köszönet érte.
Nagyon jól érezték magukat a felsős tanulók is. A verseny végén valamennyi osztály labdát, focit kapott. Köszönjük a kollégák és a segítők munkáját. Az akadályversenyt szervezte az alsós és a felsős diákönkormányzat Lukács Istvánné és Rozgonyiné Szabó Mária tanárnők vezetésével. Köszönjük.

Lukács Istvánné
alsós DÖK vezető

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató