Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Az idősek otthona közleménye

3 937

Tisztelt Szegváriak!

Tájékoztatásul a kialakult koronavírus járvány terjedése miatt az alábbi információkat szeretném megosztani Önökkel:

A Szegvári Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Gondozási központjában az idősek nappali ellátását 2020.03.17-től felfüggesztjük. 

Továbbiakban is biztosítjuk az étkeztetést, melyet ételhordóval az ellátásra jogosultaknak az otthonukba eljuttatunk. Ezen igényüket kérem jelezzék az intézményben 2020.03.16-án, hétfőn reggel. 

A Kormány ajánlását figyelembe véve, az intézményvezetővel történt egyeztetés értelmében a rendkívüli szünet visszavonásig érvényben marad.

A járványról folyamatos tájékoztatást a www.koronavirus.gov.hu weboldalon kaphatnak. Kérjük, csak a hivatalos oldalak információit fogadják el!

A mellékelt miniszteri rendelet módosítást szeretném még a figyelmükbe ajánlani.

Szabó Tibor György
Szegvár Nagyközség polgármestere

Fontos intézkedések az emberi élet és az egészségügyben dolgozók védelmében

Az új koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt Prof. Dr. Kásler Miklós miniszteri rendelettel módosított egyes egészségügyi tárgyú korábbi rendeleteket.

A módosítások célja, hogy a fertőzésveszélyes ellátások száma csökkenjen, az egészségügyi kapacitások a védekezésre koncentrálódhassanak és az ellátók adminisztratív terhei csökkenjenek. A fertőzésveszély elkerülését szolgálja, hogy a fogorvosi alapellátás keretében csak sürgősségi ellátás nyújtható. A kapacitásoknak a védekezésre való biztosítása miatt pedig a módosítás felfüggeszti a népegészségügyi szűrővizsgálatokat.

A fertőzés terjedésének visszaszorítását szolgálják azok az intézkedések is, amelyek csökkentik az orvos-beteg találkozás szükségességét: a közgyógyellátásra való jogosultság a kormány korábbi döntése értelmében a veszélyhelyzet időtartama alatt, majd annak megszűntét követő 90 napig fennmarad; a keresőképtelenségről szóló igazolásokat sem kell 2 hetenként kiállítani, és az idős emberek védelmében a stabil állapotú krónikus betegek szokásos gyógyszereinek elektronikus vényen történő rendelése, valamint a betegeknek adott tanácsadás távkonzultáció során is történhet. Az emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok is érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időtartama alatt, valamint a veszélyhelyzet megszűnését követően 90 napig.

Kásler Miklós az egészségügyi ellátás folyamatosságának biztosítása érdekében saját hatáskörben elrendelte továbbá, hogy az egészségügyi dolgozók szinten tartó továbbképzései 2021. december 31-ig távoktatás keretében is megvalósíthatók legyenek.

Az emberi erőforrások minisztere utasítást adott ki arról is, hogy a veszélyhelyzet végéig az intézmények halasszák el az ütemezett műtéteket a sürgőssé váló műtétek kivételével.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató