Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Az apai tekintélyről

658

Ez a történet szorosan nem kapcsolódik Szegvárhoz, de soha nem írtam le, most megteszem.

Bettina ötödik osztályos (?) – lehetett. Délután, ha megérkezett az iskolából, néhány óra pihenő, játszás, vacsora előtt az írásbeli házi’ elkészítése, játék, vacsora, 20 órakor nyomás az ágyba. a gyerkőcöknek. 

Ezen a napon 19 óra körül értem haza a „dolgozóból” tehát vacsora előtt.. Cipőt le, papucsot fel, kabátot a fogasra fürdőszobában kézmosás. Mi újság itthon, történt-e valami a suliban?

– Apuci, állítólag te jó matekos voltál, ma tanultuk az egyszerű egyenletekről – már nyomta is a kezembe a matek könyvet. Bettina. Nem értem, nem tudtam a házit’ megírni matekból megoldani.. Légyszí,’ segíts. (Megnéztem, halvány fogalmam sem volt arról, hogyan kell megoldani.)

– Kislányom, ha nem vetted volna észre, ebben a pillanatban értem haza, fáradtan, máris hasba akasztottál a matek feladattal. Tedd a polcra a könyvet, és a füzetet, majd később megnézem és közösen megoldjuk, oké?

– Jó, rendben – válaszolta.

Eltel egy félóra. Amikor „tiszta volt a levegő”, leemeltem a polcról a matek könyvet és vele együtt a füzetet. Bementem abba a helyiségbe, ahová a király is gyalog jár. Magamra zártam az ajtót, majd áttanulmányoztam a könyvben leírtakat és a füzetet is. Szerencsére a füzetben volt egy levezetett megoldás (példa). Megvilágosultam. Mindent vissza tettem a polcra.

Tizenöt perc múlva:

– Gyere kislányom, hozd a matekot. Gyere, üljünk le az asztalodhoz és fogjunk hozzá. Kinyitottam, nézzük csak… Mit lehet ezen nem érteni? a megoldása olyan egyszerű, mint a pofon. Elmagyaráztam részletesen. Megoldottuk egyik feladatot, így kell a többit is megcsinálni.

– Papus, valóban matekzseni vagy – dicsért meg.

Hát igen, az apai tekintélyt meg kell őrizni… egy kis huncutság belefér.

Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató