Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Gémes László Szegvárra is hozott számítógépeket

3 323

Forrás: csongrad-megye.hu 2020. április 1.

Kilenc kistelepülés harminc családjához kerültek még megyei számítógépek

Megkapták a megye kisebb településein élő diákok is azokat a számítástechnikai eszközöket, amelyekkel a megyei önkormányzat segíti őket a tanulásban. Mint ismeretes, a múlt héten a Horváth Mihály Gimnáziumhoz került 21 számítógép, a héten pedig további 30 család kapott az önkormányzat által felajánlott eszközökből.

A távoktatás általános bevezetéséről szóló kormányzati bejelentés után azonnal felhívással fordult Gémes László a Csongrád megyei önkormányzatokhoz, amelyben kérte, jelezzék, ha helyben nem kezelhető, technikai probléma merülne fel a tantermen kívüli, digitális oktatás feltételeinek biztosításában. A visszajelzések alapján első körben 50 olyan családról szerzett tudomást a megye vezetése, akinek nincs saját eszköze a digitális tanagyag eléréséhez. A felmerült igény kielégítéséhez saját, vadonatúj gépparkját ajánlotta fel, illetve új laptopokat vásárolt a megyei önkormányzat.

A múlt heti, szentesi átadás után a hét elején a közgyűlés elnöksége indult útnak, hogy a megye kisebb településeire eljuttassa az eszközöket: Szegvárra 7 számítógépet vitt Gémes László elnök, Földeákra 4 darabot, Óföldeákra pedig 1 gépet vitt Csáki Béla alelnök. Baksra 3, Balástyára 1, Ópusztaszerre 4, Csanytelekre 2 laptopot szállított Kormányos Sándor mezőgazdasági tanácsnok. Klárafalvára 4 laptopot vitt dr. Polner Eörs alelnök, az Árpádhalomra kerülő 4 gépet pedig Szarka Attila, a megyei közgyűlés képviselője juttatta el. Így újabb 30 géppel együtt, eddig összesen 51 gép kölcsönadásával járult hozzá a gyerekek tanulásához a megyei önkormányzat.

A polgármestereket, akik jelen voltak az átadáson, örömmel töltötte el, hogy segítséghez tudták juttatni a helyi diákokat – közöttük több jó képességű, szorgalmas, ám szerényebb körülmények között élő gyermeket-, de kaptak számítógépeket olyan családok is, ahol több iskoláskorú testvér van. A megyei önkormányzat segítségével most elhárult számukra a tananyag elérésének akadálya. Az eszközöket ők is addig használhatják, amíg a megváltozott körülmények miatt szükség lesz rá. A megajándékozottak között volt olyan, aki megígérte, hogy a bizonyítványáról is küld majd fotót az adományozóknak.

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató