Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Kisiparos bál 1987.

5 749

Különleges a ma esti videó, mert ez a legrégebben – 1987-ben – rögzített kisiparos bál felvétele. Puskás Pál készítette a felvételt, aki kb. fél évvel korábban vásárolta VHS kameráját, így az 1987. január 24-i kisiparos bál megmaradhatott az utókornak.

Az est házigazdája Berényi Istvánné és Bihari Ernő volt, a Szegedi Nemzeti Színházból érkeztek a fellépő művészek: Bajkó Terézia, Szabadi József, Bajtay Horváth Ágota, Egri László, Both András, Kelemen Márta, Kaszás Géza és Maros György. De az est legnagyobb tapsot kapott vendége Izaura és Alvaró volt, az akkortájt a hazánkban nagyon népszerű Rabszolgasors című tv-sorozatból. S nem üres kézzel jöttek, a szegvári kisiparosoknak felszabadító levelet hoztak ajándékba.

Korábban már említettem, hogy Puskás Pálnak volt Szegváron legelőször videókamerája – rengeteg esemény megörökített vele, amelyért hálásak lehetünk. Pali bácsi eredeti foglalkozása férfi szabó volt, a videofelvétel-készítést autodidakta módon tanulta. A fiatalabbak kedvéért szeretnék néhány infót megosztani az akkori kor videótechnikájáról. Egy kamera megvásárlása ebben az időben nagy anyagi forrásba került – összegek helyett inkább azzal a hasonlattal élek, hogy ugyanakkora összegbe került egy kamera, mint egy szegvári kertes családi ház. S az akkori kezdetleges kamerák még nem tudták rögzíteni a felvételt (nem lehetett kazettát bele tenni), kellett mellé egy hordozható videómagnó is. Eleve nehezebbek voltak a kamerák, s Pali bácsi oldalán még további teher volt egy videómagnó –  tehát fizikailag is megterhelő volt egy lakodalom vagy egy bál felvétele.

Jó szórakozást kívánok a mai archív filmhez!

Kisiparos bál 1987. január 24.
Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.
- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató