Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Szabó Tibor György polgármester tájékoztatója

3 058
Szabó Tibor György tájékoztatója

Közzétette: Szegvár – 2020. május 4., hétfő
Videó tájékoztató, 2020. május 4.

Magyarország Kormánya a védelmi intézkedésekről szóló 168/2020. (IV.30.) számú Kormányrendelettel 2020. május 4. napjától kezdődően módosította a korábbi korlátozó intézkedéseket, amelyek értelmezéséhez nyújt egy kis segítséget jelen tájékoztató az alábbiak szerint: 

Szegvár Nagyközség területén a kijárási korlátozás megszűnik, az otthonunk elhagyásához nem kell alapos indok.

Élelmiszerüzletben, drogériában és gyógyszertárban 9 és 12 óra közötti idősávban kizárólag 65. életévet betöltött személy vásárolhat, ők viszont csak akkor.

A szegvári piacon 9 és 1030 óra közötti idősávban kizárólag 65. életévet betöltött személy vásárolhat.

Üzletben történő vásárlás és tömegközlekedési eszköz használata során kötelező a szájat és az orrot eltakaró eszköz (szájmaszk, sál, kendő) viselése és a másik embertől legalább 1,5 méter védőtávolság megtartása. A védőtávolság megtartásával a közterületek és a parkok is látogathatóak.

Valamennyi üzlet nyitva tarthat és a vásárlók által látogatható. Vendéglátó üzlet (étterem, kávézó, cukrászda, büfé, presszó, kocsma) kerthelyiségében vagy teraszán tartózkodni és ételt, italt fogyasztani szabad. Ilyen esetben megengedett a jellemzően belső térben található mellékhelyiség használata. Az elvitelre alkalmas ételek kiadásán és szállításán, valamint a fogyasztás fizetésén kívül vendéglátó üzleten belül tartózkodni tilos. (kivétel: az ott dolgozó személyzet) A szolgáltatások (fodrász, kozmetikus) szabadon bárki által igénybe vehetők.

Strand, szabadtéri fürdő, szabadtéri múzeum, állatkert nyitva tarthat és látogatható.

A védőtávolság megtartásához szükséges feltételek biztosításáról az üzlet üzemeltetője köteles gondoskodni. A vendéglátó üzletben a 1,5 méteres védőtávolságot asztaltársaságonként kell érteni.

A vendéglátó üzlet közterületen működő terasza után 2020. május 4. napjától 2020. szeptember 1. napjáig nem kell közterület-használati díjat fizetni.

A rendezvények megtartására vonatkozó korlátozásoktól eltérően vallási közösség szertartása, továbbá a polgári házasságkötés és temetés tartható.

A korlátozó intézkedések betartását továbbra is a rendőrség ellenőrzi, szabálysértés esetén 5.000,- forinttól 500.000,- forintig terjedő pénzbírság alkalmazható.

A Kormány 170/2020. (IV. 30.) Korm. rendelete a sportrendezvényekkel és sportedzésekkel kapcsolatos intézkedésről

Magyarország egész területén a sportrendezvények nézők nélkül, zárt körülmények között megtarthatóak. A Sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sportok, szabadidős sport és tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett.

Szegvár, 2020. május 4.

Szabó Tibor György
polgármester

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató