Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Szabó Tibor György polgármester közleménye

1 304

Kérjük vedd figyelembe, hogy ez a bejegyzés már több mint egy évvel ezelőtt jelent meg, így lehet, hogy ma már nem aktuális információkat tartalmaz.


Az érem másik oldala, avagy lássunk tisztán!

Kedves Szegváriak!

Engedjék meg, hogy a Szegvári Falufejlesztő Kft. körüli híresztelésekkel és valótlan állításokkal szemben elmondjam a valóságot és a jelenleg kialakult helyzetet bemutassam.

A tények, amelyek magukért beszélnek: a Kft. kiadásai nagymértékben meghaladták a bevételeit. Érzékeltetni szeretném, hogy a jelenlegi foglalkozatottak bére és járuléka havi szinten több, mint 5.400.000,- Ft. Az utóbbi hónapokban már csak az Önkormányzati támogatásból tudták fedezni a kiadásaikat.

2019-ben 29.000.000 Ft volt az előirányozott támogatás, az idei évre pedig közel 30.000.000 Ft-ot irányoztunk elő, mint Önkormányzati támogatás. Ebből is látszik, hogy a jelenlegi Képviselő -testület elkötelezett a Kft. hosszú távú fenntartásában és működtetésében.

Arra kértük az Ügyvezetőt, hogy hozza meg a szükséges intézkedéseket a Kft. fenntarthatósága és működése érdekében, mert csak és kizárólag az Önkormányzat nem tudja tovább finanszírozni a kiadásait. A májusi bérek kifizetésével szinte kimerítik az előirányzott keretet. Az Önkormányzat a település-üzemeltetési feladatokon (utak, parkok, temető karbantartás stb.) kívül nem tud más munkát adni, hiszen jelenleg nincsenek beruházási pályázatok (se Uniós, se magyarországi finanszírozású), melyen tudnánk indulni.    

Javasoltam már az év elején is az Ügyvezetőnek, hogy keressenek az üzleti vagy lakossági piacon kivitelezési, felújítási munkákat, hogy bevételt tudjanak realizálni. Mint Önök előtt is ismeretes, az építőiparban szakembert találni jelenleg szinte lehetetlen. Nem gondoltam volna, hogy ez problémát fog okozni, ráadásul úgy, hogy hozzáértő szakemberállománnyal és szabad kapacitással rendelkeznek.

Mivel a Kft. a bevételt a mai napig nem tudta növelni, így arra kértem az Ügyvezetőt, hogy akkor csökkentse a kiadásokat. A kiadásaik legnagyobb része pedig a személyi állomány bére.

Ügyvezető Úr kijelentette, hogy Ő nem fog személyi jellegű kiadások csökkentésében részt venni, inkább Ő áll fel és beadja a lemondását. Megítélésem szerint ez nem egy felelős vezetői döntés, ha probléma van, melyet meg kell oldani, akkor elmenekülünk előle. Képviselőkkel közösen tartott megbeszélésen kértük, hogy a lemondását gondolja át, mi segítjük és támogatjuk a jelenleg kialakult helyzet megoldásában. Ezek után is ragaszkodott ahhoz, hogy lemond, melyet a mai napon írásban megtett.

Jelenleg ez a valóság és egyben igazság, ami ettől eltér, az rágalom és hazugság, egyben a személyem elleni lejáratás.

Szegvár, 2020.05.14

Maradok tisztelettel:

Szabó Tibor György
polgármester

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató