Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Vakációóó!

3 660

Az elmúlt években a szegvári diákok szorgalmasan írták a táblára a számukra megváltással felérő szó betűit, s ezzel azt is finoman jelezték tanáraik felé, hogy ideje lazítani a dolgozatírásból, a feleltetésekből, a házi feladatok kiosztásából. Ma visszavonhatatlanul megérkezett a nyári szünet 204 fő szegvári általános iskolás diák és 127 fő óvodás gyermek számára.

Az elmúlt hónapok minden eddigi szabályt felülírtak. A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megnehezítette a Forray Máté Általános Iskolában zajló oktatást, szinte egyik napról a másikra kellett a digitális tanrendre átállni. Az online tanórák embert próbálók voltak tanár és diák számára egyaránt.

Múlt héten összejöttek az osztályok egy közös fagyizás idejére. A tanév zárása alkalmából Csurgó Imre vállalkozó és Szabó Tibor György ajándék fagylalttal lepte meg a szegvári óvodás és iskolás gyermekeket. A Gelato Show fagyizó előtt a kisdiákok örömmel mesélték egymásnak a „karanténidő” alatti történéseket.

A Művelődési ház igényfelmérést végez nyári táborok iránti igények céljából. Tervbe van véve középkori tábor, néptánc tábor és foci tábor. A középkori tábor tervezett időpontja: július 13-17., jelentkezni lehet a 06 30 4174425 mobilszámon. A néptánc tábor Magyar Nóra kezdeményezésére jöhet létre augusztus 10-14-ig – érdeklődni lehet a 06 70 9073621 számon. A foci tábort Szűcs László szervezi, érdeklődni lehet nála a 06 30 5314247 mobilszámon.

A „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban és Szegvár Instagram oldalán ma elindult a „napi csoportkép” rovat, melyben a nyári szünet alatt minden nap 10 órakor megjelenik véletlenszerűen egy óvodai csoportkép vagy iskolai osztálykép a 2004-2008. évfolyamokból. 78 nap, 78 kép. (A képeken látható gyermekek ma 19-30 évesek lehetnek.)

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató