Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Faültetés harmonikaszóra

0 1 940

Az Agrárminisztérium Településfásítási Programjára Szegvár is sikeresen pályázott, melynek eredményeképpen összesen 30 db konténeres díszfát kap Szegvár, s az ideszállítási költségeket is fedezi a pályázat.

A faültetési program a mai napon hivatalosan is elkezdődött, a játszótéren került megrendezésre a nyitó program, amelyen jelen volt Farkas Sándor országgyűlési képviselő, miniszterhelyettes, Szabó Tibor György Szegvár polgármestere és Fazekas József, a Dalert Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese.

Szabó Tibor György polgármester elmondta, hogy 10 db ezüst hárs, 10 db amerikai hárs és 10 db pusztaszil díszfa kerül elültetésre Szegváron, majd Wass Albert gondolatait idézte:

„a legnagyobb örökség, amit adni lehet az utódnak, az otthon. Egy ház, akármilyen ház. De amelyiknek falát aggódás, szeretet, gondoskodás s a jövendők bizakodó hite emelte föl. És fák. Amiket nem azért ültetett valaki, hogy hasznukat lássa. Nem is azért, hogy önmagát mulattassa velük. Hanem azért, mert szépségre és jövendőre gondolt, békességre gondolt és a lelke tele volt derűvel. És ültette, egyszerűen azért, mert szerette a fát és a fákon keresztül akarta elmondani mindazt, ami az otthonban kapcsolatban felgyűlt benne s amiket szavakba önteni nem tudott.”

Szabó Tibor György Szegvár Nagyközség polgármestere

Farkas Sándor miniszterhelyettes köszöntőjében elmondta, hogy örül annak, hogy a településfásítási programjuk elindult. Kihangsúlyozta, hogy a kormány célja az erdőterületek folyamatos növelése hazánkban, azt szeretnék, hogy 26-27%-os erdőborítottság legyen 2030-2040-re.

„Aki fát ültet, bízik a jövőben”. Bízik, a jövőben, bízik abban, hogy ez majd a következő generációnak, koroknak fog olyan környezetet teremteni, ahol az ember sokkal jobban érzi magát.

Farkas Sándor országgyűlési képviselő, miniszterhelyettes

Az első fát Szabó Tibor György polgármester és Farkas Sándor miniszterhelyettes ültette el, majd őket követték a Forray Máté Általános Iskola diákjai, és Szegváron működő civil szervezetek és klubok tagjai. A diákok lelkesen és jókedvűen ültették a fákat.

Az első fát Szabó Tibor György és Farkas Sándor ültette el

A faültetés alatt kellemes muzsikaszó szólt, az ifj. Ternai József vezette Magyar Nóta Klub énekelt. A szegvári Kurca-parti Óvoda gyermekei énekeltek és mondókákat adtak elő.

ifj. Ternai József harmonikakíséretére a Magyar Nóta Klub énekelt
A Kurca-parti Óvoda gyermekei énekelnek

Az „örökbefogadók” mindannyian megígérték, hogy hűségesen gondozni fogják a most elültetett fákat. Farkas Sándor miniszterhelyettes azt mondta, hogy a mai fiatalok 20-30 év múlva büszkén mondhatják, hogy ezt a fát ők ültették.

Élő videó

Szegvár Online élő videó – 2020. szeptember 15. 9 óra

Fotóalbum

78 photos

Szegvári képek, szegvári emlékek

Ezt a posztot ide kattintva megtalálod a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban is.

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

- Szegvár Online hirdetés -

Akár ez is tetszhet
Hozzászólások
Hozzászólások betöltése

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató