Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Intelmek, ha zengenek – október 13-ig lehet pályázni

2 169

„Intelmek, ha zengenek” – pályázat fiataloknak

Útmutató a XXI. század fiataljaihoz

A Szegvári Nagyközségi Önkormányzat szeretné, ha a fiatalok hangja is nyilvánosságot kapna, megjelenne településünk közéletében. Szeretnénk, ha fontos állami ünnepeink nem csak a felnőtt, idősebb korosztályé, hanem mindenkié, a fiataloké is lenne.  Ezért az Önkormányzat „Intelmek, ha zengenek…” címmel pályázatot hirdet szegvári 12-18 éves fiataloknak.

Már tanultatok Szent Istvánról és az ő intelmeiről, valamint olvastátok Kölcsey Ferenc Parainesisét. A két irodalmi alkotáshoz hasonlóan foglaljátok össze, öntsétek formába intelmeiteket, jó tanácsaitokat a mai fiatalokhoz, kortársaitokhoz!

Szerintetek mi az, aminek fontos lenne figyelmet szentelni, esetleg másképpen csinálni? Mik lehetnek azok a lényeges kérdések, amelyekre egy mai fiatalnak oda kell(ene) figyelnie? Vannak esetleg olyan dolgok, amelyek fontosak, a felnőttek is fontosnak tartják, de szerintetek a fiatalok nem eléggé? Vagy éppen fordítva: láttok olyan dolgokat, amelyek jelentősek, a fiatalok ezt értik, látják is, de a felnőttek nem akarják vagy nem tudják megérteni?

Államalapító szent királyunk és a magyar Himnusz szövegének megalkotója olyan gondolatokat fogalmazott meg, amelyek a mai napig aktuálisak. Tőletek senki nem várja ezt, elég, ha egyszerűen leírjátok a saját véleményeteket, azt, hogy a ti nézőpontotokból mit emelnétek ki, mit javasolnátok az embereknek, főleg a többi, veletek egykorú fiatalnak.

Kedves leendő pályázók! Ne aggódjatok amiatt, hogy hogyan sikerül megfogalmazni az „intelmeiteket”, a lényeg, hogy ha van mondanivalótok, írjátok le, és küldjétek. Őszintén kíváncsiak vagyunk a gondolataitokra, és várjuk a pályázataitokat!

Terjedelmi megkötés: nincs 

Formázási előírások: A pályázatokat Word dokumentumként, Times New Roman 12-es méretű betűtípussal, többszörös sorközzel kérjük elkészíteni, melynek értéke 1,08.

Határidő: 2020. október 13.

A pályaműveket szakmai zsűri értékeli. Beküldési cím: intelmekhazengenek@szegvar.hu

A nyertes pályázók művei megjelennek szegvári online felületeken, valamint a Szegvári Napló hasábjain.

Az eredményhirdetésre és a díjak átadására az október 23-ai ünnepségen, a szegvári díszpolgár és a Szegvárért emlékérmek átadása után kerül majd sor.

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató