Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

Kitüntetést kapott Fuvó Mihály főtörzsőrmester

672

Kérjük vedd figyelembe, hogy ez a bejegyzés már több mint egy évvel ezelőtt jelent meg, így lehet, hogy ma már nem aktuális információkat tartalmaz.


Magyarország Honvédelmi Minisztere a Szolgálati Érdemjel bronz fokozatát adományozta 2020. október 23-án Fuvó Mihály főtörzsőrmesternek a beosztásában huzamos időn át végzett kiemelkedő tevékenysége, valamint szakmai érdemei elismeréséül.

Fuvó Mihály az elsimeréssel

Fuvó főtörzsőrmester katonai pályafutása 1993-ban kezdődött sorkatonaként Szentesen. Akkor még nem gondolt arra, hogy hivatásul válassza Magyarország és állampolgárai védelmét, így 1994-ben leszerelt és a polgári életben – szakképzettségének megfelelően – asztalosként dolgozott közel tíz évet. 2004-ben mégis úgy döntött, hogy egyenruhát ölt, és november elején bevonult a Tapolcai Kiképző Központba, ahol az alapkiképzést és a szakkiképzést követően Szentesre, a műszaki dandárhoz került. Első beosztását szakaszvezetőként a dandártörzs támogató századnál kapta, mint gépkocsivezető. Három évig vezette és tartotta karban a keze alá került gépjárműveket. Kitartó és megbízható munkája érdemessé tette arra, hogy tiszthelyettes legyen, ezért 2008-ban Szentendrére vezényelték, és a 10 hónapos tiszthelyettes képzést követően őrmesteri rendfokozattal a szentesi alakulat hídépítő századánál kapott rajparancsnok-helyettesi beosztást. 2013. decembere óta pedig oszlopos tagja az Alacsonyvízi Hídépítő századnak, ahol technikus altisztként tevékenykedik az ezred mindennapjaiban. Fuvó főtörzsőrmester számos szaktanfolyamon (vegyi sugárfelderítő kiképzés, századtechnikus tanfolyam) gazdagította ismereteit, valamint gépkiképzések során szerzett képesítést különböző gépek (DTJA-60 keretfűrész, benzinmotoros láncfűrész, villamos ácsműhely, USZM-2 hídépítő berendezés) használatára.

Fuvó Mihály családjával Szegváron, a Galamb utcában lakik.

Iratkozz fel a Szegvár Online híreire!

- Szegvár Online hirdetés -

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató