Szegvár Online - szegvári független hírportál
Ultimate magazine theme for WordPress.

A szegvári Karitász hírei

2 165

Karitász-munkánkat is nagyban befolyásolta a világjárvány. Az előírásokat figyelembe véve, nem szervezhettük meg a szokásos jótékonysági vásárunkat, idősek/magányosok karácsonyát, melegétel-osztásunkat. Új megoldásokon kellett gondolkodnunk, hogyan tudjuk megszervezni, lebonyolítani szokásos karácsonyi segítő programunkat.

Hosszas mérlegelés után nehéz szívvel hoztuk meg a döntést, hogy vigyázva egymásra és önmagunkra, idén nem készítjük el a már hagyományos melegételt és bejglit.

Szent Erzsébet napjához kapcsolódva 150 db kis kenyérkét szentelt meg az Atya, melyből a szentmise végén mindenki vihetett magának és családtagjainak. Ezen a szentmisén ünnepelte a csoport alakulásának 25. évfordulóját. Hálát adtunk 25 év minden kegyelméért, erőt és bölcsességet kértünk a Jóistentől a továbbiakhoz.

Novemberben az Egyházmegyétől 20 család részére kaptunk élelmiszer-csomagot, amelyet eljuttattunk rászorultjainknak.

Advent folyamán tartós élelmiszert gyűjtöttünk a templomban a szükséget szenvedő családjaink számára. A gyűjtés során közel 180 kg élelmiszert hoztak a kedves testvérek, melyet hálásan köszönünk. Volt, aki nagyobb mennyiségben konzervet hozott, egy másik család közel 30 üveg mézet ajánlott fel. És volt, aki 2 nagy szatyor élelmiszerrel keresett meg bennünket. A Castellum Étterem is támogatta programunkat narancs, mandarin, szaloncukor adományával. Az év során 5 család pénzadománnyal segítette a Karitász ügyét. Hálás köszönet érte! Minden jószándékú adakozónak Isten fizesse meg jóságát.

Az ily módon összegyűlt élelmiszerek mellé 150 kg-nyi élelmiszert vásároltunk, nagyrészt készétel konzerveket, az elmaradt melegétel-osztás miatt.

A karácsony előtti hétvégén vittük házhoz az elkészített csomagokat. Összesen 70 csomagot készítettünk családjainknak és magányos társainknak. Hála Istennek voltak munkatársak, segítők, lelkes fiatalok, akik vállalták a csomagok eljuttatását az érintetteknek. Ezúton is köszönjük a Polgárőrség Vezetőjének odaadó segítségét!

Mindenkinek minden segítséget nagyon köszönünk! Örömmel tölt el, hogy mindig vannak jószándékú, segítőkész emberek, akik az első szóra – vagy anélkül is – jönnek és segítenek.

December 22-ére meghívást kaptunk a Gondozási Központba, hogy együtt készítsük a szívünket az Úr eljövetelére. Szentírási résszel, versekkel, énekekkel, karácsonyi történetekkel kedveskedtünk egymásnak, gyorsan telt az idő. Lelkes munkatársaink házi készítésű süteménnyel örvendeztették meg a Gondozási Központ lakóit. Erre az alkalomra egy kis ajándékcsomagot is készítettünk számukra. Köszönjük a meghívást, mindig örömmel megyünk idős testvéreinkhez!

Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki az elmúlt 25 évben segítette, támogatta munkánkat. Külön köszönet munkatársaimnak, hogy együtt dolgozhatunk Isten dicsőségére, embertársaink javára! Isten áldjon és őrizzen mindannyiunkat!

Szabó Judit

Portálunk sütiket használ. Elfogadom Olvasd el

Adatkezelési tájékoztató